Hyundai võib Neuville'i soovi eirata

Elisabeth Siivelt
Copy
Thierry Neuville Poola rallil.
Thierry Neuville Poola rallil. Foto: WOJTEK RADWANSKI / AFP / Scanpix

Autoralli MM-sarja punktiliider Thierry Neuville soovib osaleda mõnel kohalikul rallil või lisaaega autos, et valmistuda eelseisvateks kiireteks kruusarallideks Lätis ja Soomes.

Neuville avaldas soovi olla rohkem aega roolis pärast seda, kui tema punktide edu Toyota sõitja Elfyn Evansi ees vähenes peale eelmisel nädalal peetud Poola rallilt 18 punktilt 15 punktile.

Varem on belglane pidanud kiireid kruusarallisid raskeks, kuid eelmisel aastal tegi ta seda tüüpi teedel märkimisväärse arengu, mida ilmestasid teised kohad Eestis ja Soomes.

Neuville alustas Poolas rajal esimesena ja nägi palju vaeva mootori uuendustega. Selle tulemusena saavutas ta kokkuvõttes neljanda koha, kogudes 14 punkti.

«Laupäeval jäin kahest lisapunktist ilma ühe kümnendikuga [Rally1 debütant Martins Sesksile] ja pühapäeval jäin lisapunktist ilma kolme kümnendikuga [Elfyn Evansile], nii et see on tõesti masendav,» ütles Neuville pärast laupäeval kuue punkti kogumist Autospordile. Pühapäeval teenis belglane kolm ja Power Stage'il viis punkti.

«Tulime siia mootori uuendustega ja ma ei tundnud end sellega algusest peale mugavalt, nii et kaotasin natuke aega. Ja ma puhastasin teed. Põhimõtteliselt said paljud asjad kokku,» rääkis Neuville.

Kuna testimine on piiratud 21 päevaga tootja kohta aastas, otsib Neuville võimalusi rohkemateks võimalusteks rooli taga.

FIA seatud testimislimiit on mõeldud kulude kärpimiseks, kuid meeskonnad on piirangutest mööda hiilinud, osaledes rahvuslikel rallidel väljaspool WRC kalendrit.

Hyundai on seda lähenemist juba sel hooajal kasutanud, kui Andreas Mikkelsen võistles aprillis Itaalias Albas asfaldirallil, Ott Tänak aga sõidab Rally Estonial.

«Tahaksin osaleda mõnel rallil ja kindlasti palun oma meeskonnalt enne järgmist rallit seda võimalust. Viimati testisin veebruaris Soomes lumel. Teine test jäi ära ning üks test oli ainult Andreas Mikkelseni ja Ott Tänaku jaoks. Ma kindlasti vajan neil kiiretel teedel rohkem sõitmist,» rääkis belglane.

Hyundai WRC programmijuht Christian Loriaux ütles, et meeskond mõtleb Neuville'i ettepanekule.

«Seda pole hetkel plaanis, kuid võimalus on alati olemas, kuid me peame selle peale mõtlema. Eelarve ei ole lõpmatu ja vajame aega ja testiautot, aga kindlasti ei saa seda välistada,» sõnas Loriaux Autospordile.

Tagasi üles