Kung-fu Vettel: maailmameister kehastus löömameheks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Celina Jade lihvisid Hiinas lööke.
Sebastian Vettel ja Celina Jade lihvisid Hiinas lööke. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja valitsev maailmameister Sebastian Vettel leidis enne nädalavahetusel sõidetavad Hiina GP-d aega, et osaleda lühifilmis «Kung-fu Vettel: Draakoni sõit»

Tegemist pole siiski täispika mängufilmiga, vaid ühe autotootja reklaamklipiga. Vetteli partneriks on klipis Hiina märulitäht ja modell Celina Jade, kes õpetas sakslasele selgeks paar lihtsamat võtet ja lööki. Vastutasuks tegi Vettel koos temaga paar kiiremat ringi lähedalasuval Tianma ringrajal.

«Kung fu ei kuulu küll minu treeningprogrammi, aga see on mulle alati meeldinud – näiteks Bruce Lee filmid,» lausus Vettel Reutersile. «Ehk läbin kunagi edaspidi isegi mõne kursuse. Seda on päris raske õppida ja peab palju asju meeles pidama. Kehavalitsemine on väga tähtis. Sarnasusi vormelisõiduga on aga palju – õigel hetkel tuleb langetada õigeid otsuseid, palju asju korraga meeles pidada ja ka pinge all olles õigesti tegutseda.»

Pärast eelmist etappi Malaisias HRT meeskonna sõitja Narain Karthikeyaniga sõnasõtta sattunud Vettel pidi vastama ka küsimusele, kas ta kavatseb hindu peal oma värskelt õpitud oskusi rakendama hakata. «Ei-ei. See asi on maha rahunenud,» muigas Vettel.

«Ta õpib väga kiiresti,» kiitis Vettelit Jade, kes õpetas talle peamiselt tasakaalu ja kehavalitsemist, samuti blokeerimist. «Naljakas, aga üks liigutus, mida täna harjutasime, seisneb sellises kõrvalepõikamises, mille puhul libistad ennast ründaja keha alla ja väänad teda täpselt samamoodi nagu rooliratast. Nii et seda annab kasutada küll!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles