Epeenaiskonnale uue peatreeneri leidmiseks piiranguid seatud ei ole

Elisabeth Siivelt
Copy
Eesti epeenaiskond Tokyo olümpial.
Eesti epeenaiskond Tokyo olümpial. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpixs Baltics<7Scanpix

Pea 15 aastat Eesti epeenaiskonda juhendanud Kaido Kaaberma on otsustanud ametist loobuda ja tähtajatu töölepingu lõpetada.

«Ehk on minu lahkumine vehklemisele värskendav, igaüks võib nüüd tulla ja teha,» sõnas Kaaberma Delfile.

Nüüd on küsimus, kes võtab endiselt epeenaiskonna treenerilt koha üle.

Üheks võimaluseks on leida välismaalt treener. Vehklemisliidu peasekretär Aivar Paalberg sõnas Postimehele, et piiranguid uue peatreeneri leidmisele seatud ei ole, kuid palju oleneb majanduslikest võimalustest. «Kui välismaalt treener tuua, siis lisaks palgale tuleb otsa arvestada elamine ja muud asjad, mis on kokkuvõttes oluliselt kallim,» sõnas ta.

Paalbergi sõnul on ka Eestis olemas vehklemistreenereid, kellel on maailma tippude juhendamiseks taset. Näiteks on Eesti võitnud iseseisvuse jooksul üle 80 tiitlivõistluste medali. 

«Ma arvan, et just treeneri taseme poole pealt ma ei näe probleemi, arvan, et meil on treenereid piisavalt. Meil on sportlasi, kellel on tugevad treenerid ja meil on tugevad klubid,» rääkis Paalberg. Ta lisas, et kui me räägime koondise peatreeneri kohast, siis seal on suur hulk administratiivseid asju, millega tuleb arvestada ja mis ei ole otseselt seotud treeneritööga. 

Praegu hakkab juhatus asju arutama ja sõnastama, mida liidul uuele treenerile pakkuda on ning millised on majanduslikud võimalused. 

«Juhatus ei ole teinud praegu eelistusi, kellagagi otse läbirääkimisi ei peeta. Kõik, kellel on soovi ja ambitsiooni, saavad kandideerida ja esitada enda nägemuse,» ütles peasekretär. 

Kui koondise endisel peatreeneril oli tähtajatu tööleping, siis nüüd minnakse treenerite puhul üle tähtajalistele lepingutele. «On tähtajaline leping, mida saab vastavalt tulemuste puudumisele või vastupidi tulemuste olemasolule katkestada või muuta,» lisas Paalberg.

Tagasi üles