Uus suundumus jalgpallis valmistab arstidele muret: pole mõtet riskida

Johannes Lokotar
Copy
Jack Grealish
Jack Grealish Foto: Lee Smith / Action Images Via Reuters / Scanpix

Jalgpallis on juba pikka aega esile kerkinud trend, mis on arstide hinnangul sportlastele potentsiaalselt väga ohtlik. Nimelt kannavad paljud jalgpallurid tänapäeval väga väikeseid säärekaitsmeid.

Väikeste säärekaitsmetega on silma paistnud näiteks Manchester City mängija Jack Grealish ning Gruusia staarmängija Khvicha Kvaratskhelia. Väiksemad säärekaitsmed võivad endaga mängijatele kaasa tuua aga palju soovimatuid vigastusi.

Paljud noored vutimängijad näevad arstide sõnul oma eeskujudena just täiskasvanud jalgpallureid ja seega on trend muutunud tavaliseks ka noorte seas, vahendab Iltalehti.

«Laste jalgpall on kohmakam kui täiskasvanute oma, seega peaksid lapsed kohe kindlasti kandma suuri säärekaitsmeid,» ütles spordiarst Marc Jacob Strauss intervjuus portaalile VG.

Ka endine Norra koondise arst Thor Einar Andersen rõhutas, et vanemate mängijate mõju noorematele on väga suur.  «Noored jalgpallurid võtavad staaridest eeskuju näiteks mänguvarustuse, riiete ja soengute osas,» rääkis Andersen.

Säärekaitsmed on mängijatele kohustuslik varustus.

Tagasi üles