Algasid korvpalli OM-valikturniirid. Vaata, kuidas läks esimeses mängus Soomel, Lätil ja Leedul

Johannes Lokotar
Copy
Leedu ja Mehhiko vaheline mäng.
Leedu ja Mehhiko vaheline mäng. Foto: RICARDO ARDUENGO / AFP / SCANPIX

Teisipäeval said alguse Pariisi olümpiamängude korvpalli valikturniirid.

Pariisi olümpiamängude meeste korvpalliturniirile on vabad veel neli kohta.

Riias toimuval turniiril alistas Läti Gruusia 83:55. Riias teenis võidu ka Brasiilia koondis, alistades Montenegro 81:72. A-alagruppi kuuluvad lisaks Lätile ja Gruusiale veel Filipiinid. B-alagrupis on Brasiilia, Montenegro ja Kamerun.

Soome alustas OM-valikturniiri aga kaotusega. Hispaanias toimuval turniiril pidid põhjanaabrid leppima Bahama paremusega 96:85. Samal turniiril alistas Hispaania Liibanoni 104:59. Soome ja Bahama kuuluvad koos Poolaga A-alagruppi, Hispaana, Liibanon ja Angola B-alagruppi.

Leedu jaoks algas OM-valikturniir võidukalt. Puerto Ricos toimuval turniiril võitsid leedukad Mehhikot 96:84. Leedule ja Mehhikole lisaks on A-alagrupis ka Elevandiluurannik. B-alagruppi kuuluvad Bahrein, Itaalia ja Puerto Rico. Itaalia võitis Bahreini eile toimunud mängus 114:53.

Kreekas mängitaval turniiril kuuluvad A-alagruppi Sloveenia, Uus-Meremaa ja Horvaatia ning B-alagruppi Egiptus, Kreeka ning Dominikaani Vabariik. Dominikaani Vabariik võitis Egiptust 99:70 ning Horvaatial õnnestus 108:92 alistada Sloveenia.

Igal valikturniiril pääsevad kummagi alagrupi kaks paremat poolfinaali ning olümpiapileti teenib turniiri võitja.

Märksõnad

Tagasi üles