Baskonia jäi ilma veel ühest võtmemängijast

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Sander Raieste embamas Codi-Miller McIntyre'it.
Sander Raieste embamas Codi-Miller McIntyre'it. Foto: Baskonia / Facebook

Vitoria Baskonia korvpallimeeskonnas ilusa hooaja teinud Codi Miller-McIntyre klubis ei jätka.

Kuu tagasi 30. sünnipäeva tähistanud Ameeriklasel läks Euroliiga tasemega harjumiseks veidi aega, ent temast sai üks ohtlikumaid tagamehi. Debüüthooajal kogus Miller-McInytre 39 mängus keskmiselt 29,5 minutiga 9,6 punkti ja 7,3 korvisöötu.

8. veebruari kohtumises Villeurbanne'i ASVELi vastu panustas ta võidumängus 11 silma, 11 lauapalli ja 20 korvisööduga. Neist viimane tähistab Euroliiga rekordit. Varasemalt oli kolmikduublini jõudnud vaid kaks mängijat: Nikola Vujcic ja Nick Calathes.

Miller-McInytre'il oli kehtiv leping ka tulevaks hooajaks, aga ta ostis end sellest välja. 191 sentimeetri pikkune pallur liitus Belgradi Crvena zvezdaga. Sõlmiti kaheaastane leping.

Baskonia, kus kahest eestlasest jätkamas Sander Raieste, rivid on praegu üsna hõredad. Kahe hooaja vahel on tähtsatest tegijatest tagaliinis lisaks Miller-McIntyre'ile ilma jäädud Vanja Marinkovicist, edurivis Matt Costellost ja Maik-Kalev Kotsarist. Lahtine on ka Chima Moneke saatus.

Liitunud on aga kaks uut meest. Nii «kahe» kui ka «ühe» positsioonil saab kasutada jänkit Kamar Baldwini, keda ootab ees Euroliiga debüüthooaeg. Äärel hakkab Raieste minutite eest võitlema kogenud Timothe Luwawu-Cabarrot'ga, kes mängis eelmisel hooaja ASVELis ja enne seda Milano Olimpias.

Hiljuti Euroliiga ühe edukaima treeneri Pablo Lasoga käed löönud Baskonia vajab igal juhul täiendust mängujuhi ja tsentri kohale. Aga polsterdada oleks tarvis peaaegu igat liini.

Tagasi üles