BLOGI JA GALERII Rally Estonia: Virvest ja Linnamäed lahutab vaid 2,9 sekundit (10)

Postimees Sport
Copy

Pärast nelja aastat MM-sarjas kuulub Rally Estonia tänavu Euroopa meistrivõistluste (ERC) kalendrisse. Enne viimast võistluspäeva juhib võistlust Robert Virves, kuid vaid sekundiga jääb temast maha Georg Linnamäe. Pühapäeval on kavas neli kiirustkatset ja Postimees vahendab neid tekstipõhises otseblogis.

Rally Estonia on jaotatud kahesse ossa. Üks on ERC arvestus, mille parim tuleb ralli üldvõitjaks. Teine on Eesti meistrivõistluste arvestus, kus teevad teiste seas kaasa ka Ott Tänak ja Martin Järveoja (Hyundai i20 N Rally1). Nende ralli lõppes avarii tõttu juba teisel kiiruskatsel.

Rally Estonia 2. päeva galerii

Rally Estonia 1. päeva galerii

Ajakava 

Pühapäev

12.56 SS13 Otepää 2 (12,85 km)

15.05 SS14 Kambja 2 (21,31 km)

Enne võistlust

Rally Estonia on tänavu neljas ERC-etapp ning punktitabelit juhib 25-aastane Mathieu Franceschi (Škoda Fabia RS Rally2) 56 punktiga. Kahel esimesel etapilt tuli prantslane teiseks, kuid kolmandal EM-rallil Rootsis katkestas viimasel katsel neljandalt kohalt, kui sõitis teelt välja ja rullus autoga üle katuse.

Sama punktisummaga on teine tiitlikaitsja, uusmeremaallane Hayden Paddon (Hyundai i20 N Rally2), kes teenis Rootsis oma hooaja esimese poodiumikoha ning on Rally Estonial vahel korduvalt startinud.

Rally Estonial on võidupretendendid ka eestlased Robert Virves (Škoda Fabia RS Rally2) ja Georg Linnamäe (Toyota Yaris Rally2), kes tulid eelmisel nädalal lõppenud Poola MM-rallil WRC2 klassis vastavalt kolmandaks ja neljandaks.

Silm tasub peal hoida ka Rally Estonia kaks korda võitnud Mads Østbergil (2011, 2012), Poola MM-rallil Rally1-auto debüüdi teinud lätlasel Mārtiņš Sesksil, Bulgaariat esindaval Nikolai Grjazinil, soomlastel Mikko Heikkiläl ja Teemu Asunmaal.

Rally Estonia algab reede hommikul, kui kl 10 toimub Räbi katsel treening ja kaks tundi hiljem kvalifikatsioonikatse. Ametlik start antakse rallile Tartu raekojaplatsil avatseremooniaga, esimene katse toimub traditsiooniliselt ERMi vahetus läheduses Raadi mõisapargis ja algab kell 19.35.

Laupäev on ralli pikim ja hõlmab endas üheksat katset kogupikkusega 117,8 km. Pühapäeval sõidetakse neli katset (68,32 km), ralli viimane katse Kambja (punktikatse) start antakse 15.05.

Tagasi üles