Latvala osaleb Soome MM-rallil (1)

Tõnis Grepp
, Reporter
Copy
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Scanpix/IMAGO/Lehtikuva

Soome autoralli maailmameistrivõistlustel osaleb koguni 80 ekipaaži. Nende seas istub ralliautosse ka Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala, vahendab väljaanne Rallit.fi.

Kokku läheb starti kümme Rally1-autot, millest pooled kuuluvad Toyota meeskonnale. Nemad toovad Kesk-Soomes toimuvale võistlusele kogu oma raske kahurväe, lisaks kahekordsele maailmameistrile Kalle Rovanperale osalevad ka Sebastien Ogier, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta ning Sami Pajari, kes teeb kodumaa MM-etapil oma debüüdi Rally1-auto roolis

Hyundai võtab Jyväskylässe kaasa Thierry Neuville'i, Ott Tänaku ning Esapekka Lappi. M-Sport Ford Rally1-auto rooli istuvad Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster.

Soomes võitlevad punktide eest tervelt 34 Rally2-autot. Osalejate nimekirjas on ka üks üllatus - Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala, kes sõidab koos Juho Hännineniga Rally2-autoga. Latvala võistles ka eelmisel aastal ning saavutas Rally1-autoga viienda koha.

Latvala ja Hännineniga liituvad kõik WRC2 suurimad staarid. Nimekirja kuuluvad Oliver Solberg, Teemu Suninen, Emil Lindholm, Gus Greensmith ja Pierre-Louis Loubet, aga ka soomlased Lauri Joona, Roope Korhonen, Mikko Heikkilä ja Teemu Asunmaa. Võistleda saab ka noorem põlvkond: 17-aastane Tuukka Kauppinen osaleb oma elu esimesel MM-etapil Škoda Fabia RS Rally2-ga.

Tagasi üles