Rovanperä kaardilugeja avaldas dramaatilise tõe Poola ralli kohta

Postimees Sport
Copy
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen.
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen. Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

Jonne Halttunen tegi Poola MM-rallil Kalle Rovanperä kohta erakordse tähelepaneku.

Kahekordne autoralli maailmameister Kalle Rovanperä näitas möödunud nädalavahetusel oma metsikuid võimeid, kui sõitis Poola MM-rallil sensatsioonilise võiduni.

Rovanperä kutsuti ootamatult suvepuhkuselt Toyota rooli istuma, kui Prantsusmaa meister Sébastien Ogier põrkas ralli ajal kokku tsiviilautoga. Ogier pidi pöörduma arsti poole ja ei saanud ettevaatusabinõuna rallil osaleda.

Sellest sai alguse kirglik sündmuste jada, mida Rovanperä kaardilugeja Jonne Halttunen kirjeldab ralliveebi DirtFish kolumnis.

Halttunen räägib, et veetis jaanipäeva Londonis, kust läks Helsingi kaudu Tallinna tätoveeringut tegema. Halttunen oli pakkinud asjad kaasa vaid üheks ööks, kui selgus, et Ogier ei saa võistelda.

«Ma tegin oma emale videokõne ja palusin tal kõik vajalik kaasa pakkida. Kalle läks Jyväskylässe mu asjadele järgi. Siis jõudis lennuk Tallinna, et mulle järgi tulla – isegi mootorid ei seiskunud, kui lennukile jõudsin!» rääkis Halttunen.

Ralli algus oli raske, kuna tavapärast ettevalmistust ei olnud. Nüüd polnud Halttunenil isegi infot, kust kuhu minna tuleb.

Rovanperä sõitis rallil mitu põhja, kuid mainis ka korduvalt, et legend on kehv ja sõitmine tundub ebamugav.

Poola MM-rallil oli parim kiirus 200 kilomeetrit tunnis, kui sõideti puude vahel, mis avas  Halttunenile täiesti uue külje.

«Kalle võimetes pole kunagi põhjust kahelda, kuid ralli alguses olin üllatunud, kui palju tal legendiga raskusi oli. See oli täiesti uus olukord, kui ta ütles mulle, et ta kardab natuke,» paljastab Halttunen.

Halttunen ütleb, et duo vaatas ralli ajal tavapärasest kaks korda rohkem videoid, mis tekitas stressi. Samuti ei olnud aega nii palju puhata kui tavaliselt.

Rovanperä ja Halttunen said lõpuks võidu Elfyn Evansi ees ligi poole minutiga.

«Teisipäeval lennukisse astudes ütlesin Kallele: see oleks küll tore lugu, kui võidame. Ja nii see juhtuski. See läheb minu kolme parima võidu hulka,» lõpetas soomlane.

Rovanperä on sõitnud hooaja seitsmest etapist kaasa neli. Rovanperä ja Halttunen sõitsid võidule Keenias ja Poolas, kuid Rootsi ja Portugali rallid lõppesid katkestamisega.

Tagasi üles