Rally Estonia liider Linnamäe: oleme päris enesekindlad, aga kindlasti on seda ka Virves

Copy
Georg Linnamäe.
Georg Linnamäe. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Delfi Rally Estonial on kolme kiiruskatse järel eestlastel kaksikjuhtimine: juhib Georg Linnamäe (Toyota Yaris Rally2), vaid sekundiga jääb temast maha Robert Virves (Škoda Fabis RS Rally2). Mõlemad sõitjad kinnitasid, et neil on kindlasti kiiruses väikene varu ja lubavad, et võitlus esikohale tuleb põnev.

Laupäeva hommikul sõideti esmalt ralli pikim 21,4 km Raanitsa katse, millele järgnes 11,9 km Karaski katse. Esimesel katsel olid Linnamäe ja Virves parimad, järgmise võitis uusmeremaallane Hayden Paddon (Hyundai i20 Rally2), kes Raanitsal tegi hüppel viga auto jahutussüsteemile ja kaotas ligi 40 sekundit.

Arvestades, et ralli algas eile lühikese publikukatsega Tartus, siis on sõidetud kolm katset ning võistlust juhtiv Linnamäe arvas esimesse hoolduspausi tulles, et võitlus esikohale alles algab.

«Oleme päris enesekindlad, aga kindlasti on ka Robert. Loodetavasti tuleb meil hea lahing ja ma suudan lõpetada esimesena. Meil on kindlasti mõningane varu, mida juurde panna,» ütles Linnamäe pärast Rally Estonial kolme katse läbimist.

Hetkel rallit juhtiv Linnamäe usub, et tal on kindlasti võimalik katsetel veel kiirust lisada. «Päeva esimesel katsel tundsin, et mul ei tulnud kindlasti kõige paremini välja ja olin oma ajast üllatunud.

Mõned kohad olid sellised, mida oleks võinud oluliselt julgemini läbi suruda ja pikkadele sirgetele minekul kaotasin päris palju. Järgmisel pidime võtma natuke ettevaatlikumalt, sest saime info, et tee on libe, aga tegelikult polnud nii hull,» lisas Linnamäe.

Kaasmaalasest liidrist vaid ühe sekundiga maha jääv Virves ütles, et laupäeva esimestel katsetel toimus oluliselt rohkem, kui ta oleks oodanud. «Avakatse esimese kahe kilomeetri jooksul arvasin, et olud on libedamad. Sõitsime mitte nii suurel kiirusel muruvalli sisse ja sõitsime korraks kahel rattal, üle katuse käimine polnud kaugel.

Korraks arvasin, et parem esimene rehv on katki, aga ei olnud. Võtsime siis natuke ettevaatlikumalt. Paar kilomeetrit hiljem lasin ühe mahapidurduse pikaks ja pidime ka tagurdama. Sealt edasi läks juba päris hästi ja aeg oli üllatavalt hea,» selgitas Virves.

Seda kõike arvestades oli saarlane isegi natuke üllatunud, et suutis 21,4 km pikkusel Raanitsa katsel sõita välja teise aja ja kaotas Linnamäele vaid 4,2 sekundit. «Arvasin, et kaotame ikka kõvasti aega. Peale nende draamade oli see ikkagi päris hea katse, tempo oli korralik. Ehk ainult katse viimane osa oli natuke libeda ja hoog natuke rauges,» lisas Virves.

Virves teadis rääkida, et Lõuna-Eestis, vähemasti katsete piirkonnas täna rohkem vihma ei tule. «Kusjuures ma kuulsin seda ühelt prantsuse kutilt,» lisas ta selle informatsiooni lõppu.

Linnamäe jäi ilmateate edastamise osas krüptilisemaks. «Mul on oma informatsioon ja ma pole kindel, kas tahan seda jagada. Teine katse on muidugi kohati päris liivane, seega seal võib vihmaga minna libedaks. Esimene peaks ilmale rohkem vastu pidama. Aga kui teisel läbimisel või enne seda on ikka veel sadanud, siis sõidujälg läheb vett täis ja see pole ilus.»

Tagasi üles