Aron kaotas õnnetu nädalavahetuse tõttu F2 liidrikoha

Copy
Paul Aron
Paul Aron Foto: James Gasperotti Photography

Paul Aron jäi täna Suurbritannias Silverstone'is toimunud F2-etapi põhisõidus alles kaheteistkümendale kohale. See oli esimene kord, kui ta F2-hooajal ei teeninud võistlusnädalal ühtegi punkti. Tänase sõidu järgselt kaotas Aron ka liidrikoha F2-sarja hooaja edetabelis.

29-ringilise põhisõidu võidu teenis prantslane Isack Hadjar, teise koha saavutas barbadoslane Zane Maloney (+1,6) ning kolmandaks tuli ameeriklane Jak Crawford (+1,8).

12. kohalt alustanud Aron sattus esimestel ringidel kohe intsidenti, kui põrkas kergelt kokku Joshua Dürkseniga, mille tagajärjel purunes eestlase vormeli rehvi. Aron tuli boksi ning kuna võistlus oli algfaasis pandi talle alla kõva seguga rehvid.

Nendega püsis ta rajal nii kaua kui võimalik, tõusis esimeseks ja pidi viimastel ringidel taas boksi tulema, sest reeglite kohaselt tuleb kasutada mõlemat rehvisegu ehk tema vormelile kruviti alla pehmed rehvid.

Lisaks olid kohtunikud Aronit kokkupõrke eest Dürkseniga karistanud 10-sekundilise ajatrahviga, mille ta kandis ära boksipeatuses seistes. Nii saigi Aron alles 12. koha, kaotust seni üldarvestuses tema järel olnud Hadjarile kogunes 33,2 sekundit.

Eilse sprindisõidu oli Aron sunnitud avarii tõttu katkestama. Tänase ebaõnnestunud sõidu tõttu kaotas Aron liidrikoha F2-sarja hooaja edetabelis. Esimesele kohale tõusis Hadjar 133 silmaga. Aron on teine 117 ja Maloney kolmas 101 punktiga.

Tagasi üles