Rovanperä jõudis karjääris uue verstapostini

Copy
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Kuvatõmmis Kalle Rovanperä Xi kontolt

Kahekordne valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä osales nädalavahetusel Itaalias Imolas toimunud Porsche Carrera Cup Beneluxi ringrajaautode sarja võistlusel ning sai seal oma esimese võidu.

Laupäevases esimeses võistlussõidus startis Rovanperä juhtpositsioonilt, kuid soomlane jäi lõpuks teisele kohale ning võidu sai omale 39-aastane hollandlane Paul Meijeri.

Pühapäeva hommikul toimus teine võistlussõit, kus võttis Rovanperä revanši. Ta startis taas juhtpositsioonilt, kuid seekord edestas ta enam kui viie sekundiga Meijerit. Rovanperä sai küll viie sekundilise ajakaristuse, kuid see ei mõjutanud paremusjärjestust. Belgia võidusõitja Benjamin Paque oli kolmas.

«Kiirus oli väga hea. Suurima tänuavalduse teen oma meeskonnale, nad on väga kõvasti tööd teinud,» ütles Rovanperä pärast võistlust.

 elmisel kuul sõitis ta Hollandis Zandvoortis Porsche Carrera Cup Beneluxi sarjas. Nädal tagasi sõitis Rovanperä seevastu autoralli MMil Poolas, kui ta asendas meeskonnakaaslast Sebastien Ogier't, kes sattus ralli eel autoõnnetusse ning ei saanud osaleda. Rovanperä kurtis ralli eel oma lühikese ettevalmistusaja üle, kuid suutis ikkagi ralli võita.

23-aastane autosportlane teeb tänavu kaasa mõnel ralli MM-etapil, enne kui tuleb järgmisel hooajal täiskohaga karusselli tagasi. Sel hooajal on ta kihutanud Rootsis, Keenias, Portugalis ja Poolas

Tagasi üles