Rally Estonia võitnud Linnamäe: see on üks vingemaid rallinädalaid, mis mul on elus olnud

Copy
Rally Estonia 2024 14. kiiruskatse.
Rally Estonia 2024 14. kiiruskatse. Foto: Sander Ilvest

Homme 26. sünnipäeva tähistav Georg Linnamäe sai täna kodusel EM-rallil tõsta käed võidukalt taeva poole, kui võttis koos kaardilugeja James Morganiga hea sõbra ja konkurendi Robert Virvese vastu napi võidu. Linnamäe möönis, et tegemist oli tema rallikarjääri kõige vingema nädalaga, mis võttis lõpuks isegi seest õõnsaks.

21,3 km pikkusele Kambja punktikatsele startides oli Delfi Rally Estonia esikoht veel Virvese käes, kelle edu Linnamäe ees oli 9,3 sekundit. Linnamäe andis endast viimasel katsel aga kõik, kuid finišisse jõudes ei olnud ta kindel, kas sellest piisab ka võiduks, sest Virves startis rajale kaks minutit hiljem.

Erinevalt publikust ja meeskonnakaaslastest, ei olnud temal teada katsevaheaegasid, mis andsid tõestust, et Virves ei suutnud sama tempot näidata. Närvikõdi püsis kuni viimaste meetriteni. Veel 17,6 km vaheajas oli Virvese üldarvestuse edust alles 1,4 sekundit, kuid see sulas kiiresti. Katsel edestas Linnamäe Virvest 11,5 sekundiga ja võttis viis lisapunkti, kokkuvõttes tõusis ta Virvese ette 2,2-sekundilise eduga.

«Eks see oli üpriski sürr. Kohe katsefinišis, kui tuli teade, et oleme selle ära teinud, siis oli ilmselgelt väga joovastav tunne. Aga korraks mul isegi täitsa paha, sest selline emotsioonide tulvang oli, et lihtsalt julm. Aga väga lahe lahing oli Robertiga. Lihtsalt üks kõige vingemaid rallinädalaid, mis mul on elus olnud,» rääkis Linnamäe vahetult enne Tartu Raekoja platsil toimunud lõpupoodiumit.

Kohe Linnamäe Neerutil asunud katsefinišis oma rallivõidust aimu sai, tõttas ta kohe Virvese auto juurde, et teiseks langenud kaasmaalast lohutada. Linnamäest kaks aastat noorem Virves saab esmaspäeval 24-aastaseks ning ka tema soovis endale teha magusat sünnipäevakinki.

«Ma siiralt uskusin enne katsele minekut, et see (rallivõit – toim) on võimalik. Katse lõpus ma pigem arvasin, et Robert suudab selle vahe ära hoida, aga nii ta läks. Eks meie lahing jätkub nüüd Soomes,» ütles Linnamäe, kes sarnaselt Virvesele teeb oma järgmise stardi põhjanaabrite juures toimuval MM-etapil, mis toimub augusti esimesel nädalalõpul.

Ka RedGrey meeskonna poolt ettevalmistatud Toyota Yaris Rally2-auto kohta jagus Tartus sündinud Linnamäel vaid kiidusõnu. «Auto toimis hästi. Kui omavahel on selline andmine, siis on küsimus, kui mugav üldse saab autos olla. Ei teagi. Mida päev edasi, seda paremaks tunne läks. Tundub, et sellistes kehvades oludes meil oli kerge eelis ja Robert oli jällegi kuivemates oludes parem. Loodame, et Soomes on vihm,» lisas Linnamäe.

Linnamäe on tänavu startinud viiel MM-etapil, kuid kahe nädala pärast Lätis teda stardis ei näe. Iseenesest on muidugi kahju, et Lätiga natuke sarnastel Lõuna-Eesti teedel näitasid nad mõlemad Virvesega lennukust, kuid MM-sarjas seda realiseerida ei saa.

Tänavu parimal juhul WRC2-klassis kolmandaks tulnud Linnamäe sõnul kulub puhkus marjaks ära. «Me saame nüüd kolm nädalat puhata ja oleme enne seda päris palju sõitnud. Lätis ei stardi me peamiselt logistilistel ja eelarvelistel põhjustel,» lisas ta selgituseks.

Tagasi üles