23-aastasel eestlasel on suur siht: loodame ühel päeval Linnamäe ja Virvesega võidu peale sõita

Copy
Gregor Jeets
Gregor Jeets Foto: Sander Ilvest

Otepää lähistelt pärit 23-aastane Gregor Jeets loodab, et on tervisemured seljatanud ning plaanib tänavu kaasa teha veel kolmel MM-rallil. Rally Estonial üheksandaks tulnud Jeets usub, et kui saab Toyota Yaris Rally2-autoga rohkem sinapeale ning kilomeetreid koguda, siis suudab ta tulevikus võidelda Georg Linnamäe ja Robert Virvesega võitude nimel.

Jeets flirtis Eesti EM-etapil pikalt esikümne piirimail, kuid sai lõpuks üheksanda koha. Oma parima katseaja sõitis ta keeruliseks kujunenud punktikatsel, kui näitas viiendat tulemust, kaotust võitnud Linnamäele kogunes 35,6 sekundit. Tegemist oli Jeetsi hooaja kolmanda pikema ralliga, seni oli ta startinud ka Rootsi ja Poola MM-etappidel, kuid suurem edu teda neil ei saatnud.

Gregor Jeets
Gregor Jeets Foto: Sander Ilvest

«Üldmulje on keeruline. 2022. aasta oli mul viimane korralik hooaeg, kui me võitsime Eesti meistritiitli ja tegime mõned välisvõistlused kaasa. Too oli hooaeg, kus lõpus hakkas hoog tekkima. Kahe aasta jooksul oleme teinud vähe võistlusi.

Liialt palju testida pole saanud, enesekindlust jäi puudu. Juba Poolas oli nii ja samamoodi siin Eestis. Algus oli väga raske, aga lõpuks Eestis hakkas vaikselt tunne tekkima ja mingi arusaam uue autoga ka,» ütles Jeets, kes veel aasta alguses sõitis Škodaga, kuid tegi eelmisel nädalal Poolas oma esimese stardi Toyotaga.

Jeetsi sõnul on vähene sõidupraktika kindlasti üks põhjusi, miks ta ei suuda sõita tempos, mida ta sooviks. «Kui mina olen kodus istunud ja sporti vaadanud, siis teised mehed on kõik need aastad võistelnud. Mingi edu peab neil sellest ju ka tulema. Päris nii see ei käi, et istun ja tulen-teen,» selgitas Jeets, kes saab erinevalt Linnamäest ja Virvesest kaasa teha Läti MM-rallil ja on stardis ka Soomes.

«Nende järgmiste rallidega tahaks kätte saada kindluse ja hea enesetunde. Siis ma loodan, et ühel päeval saame Roberti ja Georgiga kolmekesi võidu peale sõita. Kreeka MM-etapile tahaks ka minna. Eesmärk oleks järelejäänud hooajalt kogemusi saada, aga tulemuste peale ei looda. Siis tuleks järgmiseks aastaks pikem plaan teha, et proovida ka tulemuse peale sõita,» avaldas Jeets oma tulevikuplaane.

Üks põhjus, miks Jeets pole viimastel hooaegadel saanud piisavalt palju rallisid sõita, peitub tervisemuredes. Mõni aasta tagasi sai ta seljavigastuse, mis sundis teda sõitmisest loobuma. Seljamured peaksid olema ühel pool, kuid ta tunnistas, et tänavusi plaane on seganud teised terviseprobleemid.

«Selg andis neljapäeva hommikul jälle tunda. Aga õnneks on mul oma füsioterapeut kaasas, kes on minuga juba nii palju kogemusi saanud, et teab, mida teha. Selg praegu hoiab, aga kahjuks pärast Rootsi rallit on muid tervisemuresid olnud palju. Loodame, et need kõik muud asjad toimivad ka ilusti, siis saab sõita ja kilometraaži koguda. Praegu on see kõik jäänud kahjuks tervise taha, aga loodame, et edaspidi mitte,» rääkis Jeets.

Tagasi üles