Rally Estonia peakorraldaja vaatab juba järgmise aasta MM-etapi poole

Copy
Urmo Aava
Urmo Aava Foto: Eero Vabamägi

Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava vaatab juba 2025. aasta MM-etapi poole pärast eile Lõuna-Eestis lõppenud autoralli Euroopa meistrivõistlusi (ERC).

Kevadel teatas kultuuriministeerium, et Rally Estonia korraldamist plaanitakse sel ja järgmisel aastal toetada kokku 3,15 miljoni euroga. Järgmisel aastal naaseb autoralli MM-sari Lõuna-Eestisse.

«Loomulikult oleks tore olla kogu aeg WRCs,» ütles Aava DirtFishile. «Ka ERCs sõitmisel on eelised, see annab meile võimaluse uuendada ja arendada seda, mida me WRCs teeme ilma suure surveta.

See vähendab ka valitsuse rahalist koormust, et investeerida igal aastal WRC etappi. Minu jaoks oleks ideaalne lahendus, kui me teeksime kaks aastat WRCs, siis ühe aasta ERCs ja jätkaksime sel viisil rotatsiooni.»

Uute rallide lisandumine sarja Saudi Araabia ja Paraguay näol ei tee Aavale muret, vaid ta peab seda pigem positiivseks.

«See on suurepärane uudis, et Saudi Araabia on sõlminud lepingu kümneks aastaks. See toob ainult rohkem investeeringuid ja rohkem huvi meistrivõistluste vastu. Sama kehtib ka USA või Kanada tuleku kohta. Kui me saaksime need kohad, siis puutuks rohkem inimesi selle spordialaga kokku ja võib-olla toob see uusi võistkondi.»

Tagasi üles