FOTO Kergejõustiku olümpiavõitja keha rasvaportsent jahmatas fänne (3)

Copy
Gianmarco Tamberi
Gianmarco Tamberi Foto: FABIO FRUSTACI / EPA / SCANPIX

Kõrgushüppe olümpiavõitja ja maailmameister Gianmarco Tamberi hirmutas kolmapäeval oma fänne, kui avaldas Instagramis oma keha rasvaprotsendi, milleks oli 3,3.

Optimaalsel rasvaprotsendil pole piiranguid. Erinevatel hinnangutel on meestele soovitatav rasvaprotsent näiteks 8–25 või 10–20 protsendi vahel. Tippsportlastel võib keha rasvaprotsent olla veelgi madalam.

Tamberi postitus üllatas paljusid. «3,3 protsenti kõlab hirmutavalt,» kommenteeris üks inimene.

«Pärast 3,3 protsenti on ainult surm,» kirjutas teine ning «Ei,» ütles kolmas inimene kohkunult.

Tamberi on tuntud kui tõeliselt kõva treenija, kes ajab end enne väärtusvõistlusi viimse piirini. Kolmapäeval avaldatud pildil näitas kõrgushüppaja kõhulihaseid.

«See pole keha, mida ma soovin, aga kindlasti keha, mida ma vajan! Olen viimased 10 kuud iga päev kõvasti tööd teinud, et saavutada oma unistus. Annan oma viimasel olümpial endast kõik,» kirjutas ta.

Juba aasta alguses avaldas Tamberi paar vapustavat fotot. Ta ütles, et võttis veidi enam kui kolme nädalaga alla viis kilogrammi.

Tamberi rääkis varem GQ Italiale, et tema jaoks on range dieet ja kaalulangus osa suurvõistlusteks valmistumisest.

«Minu toitumine on tegelikult kohutav ja šokeeriv. Ma jõuan alati tähtsatele võistlustele pärast mitmeid kuid kestnud kurnavat dieedipidamisi,» selgitas staar.

Tamberi on oma karjääri jooksul võitnud peaaegu kõik. Juunis tähistas ta Roomas kodupubliku ees karjääri kolmandat Euroopa meistrivõistluste kulda. Varem on sportlane saanud olümpialt ja maailmameistrivõistlustelt kulla.

Tamberi olümpiakuld on aga jagatud. Itaallane ja tema sõber Katari Mutaz Essa Barshim jagasid medalit tulemusega 2.37. Võitja otsustamiseks oleks pidanud sportlased sooritama kordushüppe, kuid nad otsustasid võidu pooleks jagada.

Itaallane jahib Pariisis taas olümpiakulda. Kõrgushüppaja juhib maailma hooaja edetabelit tulemusega 2.37.

Tagasi üles