Endine F1 maailmameister: Perez tuleks vallandada

Copy
Jenson Button
Jenson Button Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP / Scanpix

Jenson Button rääkis Red Bulli ja Sergio Perezi olukorrast. Eksmaailmameistri sõnul ei saa Perez endale enam vigu lubada.

Endine maailmameister Button usub, et Red Bull peaks Sergio Perezi vallandama, kui sõitja oma sooritust kohe ei paranda, teatas USA meedia Fox Sports.

«See on suur probleem,» ütles Button. «Oli õnnetu nädalavahetus, kuid mingil määral muidugi ei vedanud ka.»

Button peab suureks probleemiks seda, et McLaren võttis Briti GP-lt Red Bullist üheksa punkti rohkem. Perez jäi punktideta, meeskonnakaaslane Max Verstappen lõpetas teisena.

«Ta peaks saama vähemalt mõned punktid, isegi kui ta kohe Maxi selja taga ei ole,» ütles Button.

Buttoni sõnul peaks Red Bull Perezi suhtes otsuse langetama peagi. «Nad ei saa lasta sellel igavesti kesta. Arvan, et kui ta järgmisel võistlusel jälle punktideta jääb, tuleks ta autost välja tõsta ning keegi teine ​​tema asemele panna,» rääkis endine maailmameister. 

«See ei ole juhi jaoks meeldiv tunne. See on kohutav, kuid meeskondlik meistritiitel on oluline asi,» lisas ta.

Red Bull sõlmis juuni alguses Pereziga pikenduslepingu, kuid PlanetF1 andmetel on lepingus punkt, mis lubab selle lõpetada. Lepingu võib katkestada, kui Perez jääb oma meeskonnakaaslasest Verstappenist maha rohkem kui 100 punktiga.

Pärast Suurbritannia GPd jääb Perez Verstappenist üldarvestuses maha 137 punktiga. Perez on sõitjate maailmameistrivõistlustel kuuendal kohal.

Viimase kuue sõiduga on Perez saanud vaid 15 punkti, Vestappen aga 119 punkti.

Perez on Red Bulli ridades sõitnud alates 2021. aasta hooajast, saavutades eelmisel hooajal sõitjate MM-sarjas teise koha.

Tagasi üles