Evenepoel kritiseeris Vingegaardi taktikat Tour de France'il

Copy
Remco Evenepoel
Remco Evenepoel Foto: BERNARD PAPON / AFP / Scanpix

Belgia jalgrattur Remco Evenepoel kritiseeris Taani jalgratturi Jonas Vingegaardi võistlustaktikat Tour de France'i üheksandal etapil, öeldes, et mõistab võistlusstrateegia tagamaid, kuid ei suuda oma pettumust varjata.

«Kahju, et Jonas meiega kaasa ei tulnud, võistlus oleks võinud sellega lõppeda. See on nende taktika, me ei saa midagi teha. Nad mängivad sellist mängu ja me peame sellega leppima, aga see oli imelik. Me olime esikolmikus ja edumaa oli umbes 40 sekundit. Kui oleksime jätkanud ja liidergrupiga liitunud, oleks see saatuslikuks saanud,» rääkis belglane.

«Ma arvan, et mina ja Tadej (Pogačar – toim) ei olnud selle olukorra üle õnnelikud, sest võib-olla võinuks Touri poodiumikoha täna ära otsustada. Peame leppima taktika ja olukordadega, kuid mõnikord pead olema mees ja otsustama. Kahjuks Jonas ei teinud seda,» tsiteerib Mundo Deportivo Evenepoeli sõnu.

Tour de France kestab 29. juunist 21. juulini. Start toimus Itaalias Firenzes ning finiš on Prantsusmaal Nice'is. Kokku on kavas 21 etappi kogupikkusega 3500 km.

Tagasi üles