Robert Täht naaseb Euroopa tippliiga ja vana armastuse juurde

Copy
Robert Täht
Robert Täht Foto: Mihkel Maripuu

Eesti paremaid võrkpallureid Robert Täht pallib algaval hooajal taas Euroopa ühes tippliigas, kui tõmbab selga Gorzówi Cuprum Stiloni särgi. 

Kellel Poola kõrgliiga klubi ühtegi kellukest peas helisema ei pane, see ei pea oma võrkpallialaste teadmiste pärast ülemäära palju muretsema. Nimelt on tegemist «uue» võistkonnaga.

Varem Gorzów Wielkopolski Ataki nime kandnud klubi mängis kuni eelmise aastani Poola tugevuselt kolmandas liigas, kuid kuna just seal (väike)linnas asub Lubini Cuprumi metallifirmast suursponsori peakorter, otsustati kaks klubi omavahel ühendada ja Gorzów Wielkopolskisse kolida.

Nõnda tõmbabki Täht selga justkui uue klubi särgi, kuid tegelikult on tegemist sama vana Cuprumiga, kuhu ta üheksa aastat tagasi mängima siirdus ja mis oli tema esimene välisklubi. Toona kandis Täht Cuprumi särki lõpuks kolm hooaega, liikudes sealt hiljem edasi Türki Izmiri Arkase ridadesse. 

Hiljem on nurgaründaja pallinud veel Itaalias (Perugia), Poolas (Resovia Asseco ja Bełchatówi Skra), Brasiilias (Vôlei São José dos Campos) ja Saksamaal, kus ta krooniti läinud hooajal Berliini Recycling Volleys ridades ka riigi meistriks ja karikavõitjaks.

Lisaks Tähele pallib Euroopa üheks tugevamaks liigaks peetavas Poola kõrgliigas – teised kaks on Itaalia ja Venemaa – tuleval aastal ka teine eestlane. Nurgaründaja Märt Tammearu kannab nimelt Ukraina klubi Lvivi Barkom-Kažani särki, mis eelmisest hooajast aga Poola kõrgliigas mängib. 

Märksõnad

Tagasi üles