Kalev/Cramo täiendas ridu Eesti korvpallisõpradele tuttava mehega

Copy
Artem Kovalov
Artem Kovalov Foto: BC Kalev/Cramo

Valitsev Eesti korvpallimeister Kalev/Cramo andis teada, et nendega liitub 26-aastane suur äär/keskmängija Artem Kovalov.

Mitmekülgse kogemuste pagasiga 202-sentimeetrine Kovalov alustas profikarjääri kodumaal Ukrainas Južnõi Himiku meeskonnas, kus mängis aastatel 2015–2020. Edasi liikus ta Kiievi-Basketisse, kus mängis kahel hooajal nii Ukraina kõrgliigas kui ka FIBA Europe Cupi sarjas.

2022. aasta kevadel siirdus Kovalov Hispaania tugevuselt kolmandasse liigasse Rioverde Clavijo meeskonda, kus kogus kuue mänguga keskmiselt 9,2 punkti ja kaks lauapalli. 2022/23. hooajal Leedu kõrgliigas Pieno Žvaigždesi meeskonnas kogus ukrainlane 28 mänguga keskmiselt 4,8 punkti ja 3,5 lauapalli.

Eesti publikule on Kovalov eelkõige meeles möödunud hooaja Viimsi meeskonnast, kus ta sai 19 mänguga kirja keskmiselt 18,3 punkti ja 9,3 lauapalli. Detsembris püstitas Kovalov Valmiera GLASS VIA vastu ka karjääri rekordid nii punktides (32) kui ka lauapallides (18).

Edukas hooaja esimene pool viis Kovalovi hooaja teiseks pooleks Jaapani kolmandasse liigasse, Tokyo Yokohama EX meeskonda, kus kaheksa mänguga jäi tema arvele keskmiselt 24,8 minutit, 13,5 punkti ja 7,4 lauapalli.

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula kommenteeris uut mängumeest klubi kodulehel järgmiselt: «Kovalov on eelmisest hooajast tuttav mees. Tegemist on mitmekülgse eesliini mängijaga, kel on hea liikuvus ja oskused perimeetril ning piisavalt juba kogemusi erinevates liigades. Usun, et kui saame ta füüsiliselt varasemast veel paremasse vormi, siis võib Artem väga suureks abiks olla kõikides liigades, kus mängime.»

Kalev/Cramo on järgmise hooaja koosseisust hetkeseisuga välja hõisanud kuus nime, lisaks Kovalovile tõmbavad nende särgi sügisel selga eestlased Hugo Toom, Gregor Kuuba, Leemet Böckler, Tanel Kurbas ja Kregor Hermet.

Märksõnad

Tagasi üles