Eesti malenaiskond tuli seenioride maailmameistriks

Copy
Eesti naiskond.
Eesti naiskond. Foto: Silvi Salupere

2.-11. juulil Krakowis toimunud 2024. aasta seenioride võistkondlikel male maailmameistrivõistlustel tuli Eesti võistkond S-50 naiste arvestuses maailmameistriks. 

Naiskond osales koosseisus WIM Monika Tsõganova, WFM Regina Narva, WGM Tatjana Fomina, Kersti Kõrge ja Silvi Salupere.

Eestlased alustasid võistlust naiste seas 4. positsioonilt ja üldarvestuses 21. algasetuselt. Üheksast voorust kogus naiskond neli võitu, kaks viiki ja kolm kaotust, mis andis kokku 10 matšipunkti. Viimase vooru võiduga edestas turniiri vältel suurepärast mängu näidanud Eesti naiskond teiste seas nii USA kui Inglismaa naiskonda (mõlemad kogusid 9 matšipunkti), kes tulid vastavalt hõbedale ja pronksile. Üldarvestuses tuli Eesti naiskond kõrgele 9. kohale.

Tsõganova, Narva ja Fomina pälvisid naiskondade arvestuses vastavalt ka 1., 2. ja 3. laua parima mängija auhinnad. Eesti osales seenioride võistkondlikel maailmameistrivõistlustel esimest korda ehk võib öelda, et meie maletajad tulid, nägid ja võitsid!

Lisaks läks turniir edukalt suurmeister Jaan Ehlvestil, kes mängis esilauda teist aastat järjest S-50 open-kategooria võitjaks tulnud USA võistkonna koosseisus (16 matšipunkti).

Tagasi üles