Thierry Neuville Läti MM-etapi eel: püüan kahelt põhirivaalilt punkte ära võtta

Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Scanpix/IMAGO/PanoramiC

Järgmisel nädalal toimub Läti MM-etapp, kus WRC-sarja liidrina peab Thierry Neuville taas minema teed puhastama. Võistluse eel pole belglase sõnul ootused kõrged, kuid motivatsioon konkurentidest eespool lõpetada on tugev.

Kiirel kruusarallil Poolas pidi Neuville samuti teed puhastama. Sealse MM-etapi lõpetas ta neljandana. Hyundai tegi Läti rallile eelvaate, kus Neuville märkis, et ees ootab järjekordne keeruline ralli.

«See on alati raskem, kui oled esimesena stardis ja pead esimesena raja tingimustega kokku puutuma. Pinnaselt on see väga sarnane Eestiga, võib-olla isegi veidi kiirem, kuid Poola on aidanud meil valmistuda selleks pärast mitmeid aeglasemaid ja tehnilisemaid üritusi.

Keskendun peamiselt MM-sarja kahele põhirivaalile (Ott Tänak ja Elfyn Evans – toim) ja püüan neilt rohkem punkte ära võtta, kuid see pole kerge ülesanne. Puhastamist on palju, mõnda katset kaks korda ei sõideta ja palju poole kohaga kiireid sõitjaid on kohal. Meie ootused pole kõrged, aga motivatsioon konkurentidest eespool lõpetada on tugev,» sõnas belglane.

Järgmise nädala MM-etapiks valmistudes pidi Neuville sõitma ka sel nädalavahetusel Leedus peetaval kohalikul rallivõistlusel, kuid see jäi viimasel hetkel ära. Hyundai kommenteeris otsust järgmiselt: «Otsustasime, et muude tegevuste tõttu ei osale Neuville Leedu rallil.»

MM-sarja üldarvestust juhib Neuville, kel on koos 136 punkti. Teine on Elfyn Evans (121) ja kolmas Ott Tänak (115).

Tagasi üles