Esmakordselt Wimbledonis triumfeerinud Krejcikova jätkas tšehhitaride võidutraditsioone

Copy
Barbora Krejcikova Wimbledoni võidutrofeega.
Barbora Krejcikova Wimbledoni võidutrofeega. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/Scanpix

Wimbledoni tenniseturniiri naiste üksikmängu finaalis alistas tšehhitar Barbora Krejcikova itaallanna Jasmine Paolini 6:2, 2:6, 6:4.

Wimbledonis on naiste üksikmäng 2017. aastast andnud alati uue võitja ning et seda traditsiooni ei rikuta, selgus juba enne finaali – ei Krejcikova ega Paolini olnud seal varem võitnud.

Esikohamatš oli oma nime väärt. Kui Krejcikova alustas paremini ja valitses esimest setti, siis teises tegi sama Paolini. Otsustavas setis hoidis Krejcikova oma serve kindlalt, Paolini raskustega, aga jõuti seisuni 3:3. Siis sai Krejcikova murdepalli, Paolini tegi sellel topeltvea ja tšehhitaril oligi edu sees.

Ta võitis kindlalt ka oma viienda geimi ses setis, ent seisul 5:4 karika peale servima hakates enam nõnda lihtne polnud. Paolini sai kaks murdepalli, kuid Krejcikova päästis need. Omakorda ei suutnud tema realiseerida kaht esimest matšpalli, kuid kolmandal õnnestus serv nõnda hästi, et Paolini ei suutnud palli vastase väljakupoolele tagasi suunata.

Krejcikovale oli tegemist teise Suure slämmi turniiri võiduga, kolme aasta eest krooniti ta parimaks Prantsusmaa lahtistel. Paolinil on aga olnud fantastiline suvi, sest finaali jõudis ta ka Pariisis. Esimene Suure slämmi esikoht jääb siiski veel oma aega ootama.

Krejcikovast sai juba viies nn Open Era ajastul Wimbledonis võidutsenud tšehhitar. Otsa tegi lahti 1975. aastal kommunistliku režiimi eest USAsse hüpanud ja sealse kodakondsuse saanud Martina Navratilova, kes on nüüd üle kümne aasta lisaks sellele ka Tšehhi kodakondsusega. Ta võitis aastatel 1978-1990 üksikmängu koguni üheksal korral.

1998. aastal tõstis karika pea kohale Jana Novotna, 2011 ja 2014 Petra Kvitova ning mullu Marketa Vondroušova.

Meeste finaalis lähevad homme vastamisi serblane Novak Djokovic ja hispaanlane Carlos Alcaraz.

Tagasi üles