Taas kord võimutsenud Pogacar sõitis Touri raske etapi lõputõusul konkurentidel eest

Copy
Tadej Pogacar on lõputõusul end konkurentidest lahti rebinud.
Tadej Pogacar on lõputõusul end konkurentidest lahti rebinud. Foto: IMAGO/Fotoreporter Sirotti Stefano/Scanpix

Prantsusmaa velotuuri 14. etapi võitis stiilselt sloveenist liider Tadej Pogacar, kes kasvatas oma edu taanlase Jonas Vingegaardi ees ligi kahele minutile.

Tuur jõudis Püreneedesse, sõideti 152 kilomeetrit Pau'st Pla d'Adet'sse. Tegemist oli esimese tänavuse tõusul lõppenud etapiga. Juba võistluse eel oli teada, et käesolev nädalavahetus on võtmetähtsusega. Tänasel etapil oli kaks kõrgema kategooria tõusu, lõputõus oli üks neist.

Ning liidrisärgis sõitev Pogacar kasutas raske etapi stiilselt ära. Tema abiline britt Adam Yates kiirendas 7,2 kilomeetrit enne lõppu. Konkurendid raputati kiirelt maha, Yates aitas Pogacari nii kaua, kuni suutis, ja lasi siis UAE Team Emiratesi liidril minna oma teed.

Finišisse jõudis Pogacar 39 sekundit enne Vingegaardi. Too tõusis teiseks, sest oli omakorda 31 sekundit kiirem belglasest Remco Evenepoelist.

Touri kokkuvõttes kasvas Pogacari edu Vingegaardi ees 1.57 ja Evenepoeli ees 2.22-ni. Kõik ülejäänud jäävad liidrist maha juba rohkem kui kuue minutiga.

Pühapäeval ei lähe ratturitel lihtsamaks. Sõidetakse 197,7 km Loudenvielle'ist Plateau de Beille'sse, trassil on neli esimese kategooria tõusu ja lõpetuseks taas kõrgeima kategooria tõus.

Tagasi üles