Muinasjutuliselt kulgenud EMil napilt medalita jäänud golfarid: neljas koht ei ole jama!

Copy
Eesti golfimeeskond pärast veerandfinaalivõitu Prantsusmaa üle.
Eesti golfimeeskond pärast veerandfinaalivõitu Prantsusmaa üle. Foto: Josh Parkyn (EGA) / golf.ee

Itaalias, Royal Park I Roveri golfiväljakul peetud amatööride meeskondlikul EMil jõudis Eesti koondis teise tulemusega play-off'i, kuid pidi lõpuks leppima neljanda kohaga.

Kaheksa medalite peale mänginud meeskonda selgusid löögimängu kahes ringis. Eesti haaras avapäevaga teise positsiooni ning hoidis seda löögimängu osa lõpuni.

Eesti suurepärasesse tulemusse (-26) andis suurima panuse Mattias Varjun, kes sai mõlemal päeval kirja 67 lööki, mis tähendas 10 alla par'i ja individuaalselt 4. koha jagamist. Ralf Johan Kivi ringid olid 71 ja 67, Richard Tederil 68 ja 71, Carl Hellatil 70 ja 72, Markus Varjunil 73 ja 71 ning Kevin Christopher Jegersil 70 ja 77. Mõlemal päeval läksid arvesse viie parema mängija skoorid.

Veerandfinaalis kohtus Eesti Prantsusmaaga ja muinasjutt jätkus. Eesti jäi 0:3 taha, kuid tuli raskest seisust välja, oli parem ka lisaradadel ja edenes 4:3 võiduga poolfinaali.

Matš Rootsiga tõi äikest ja lausvihma, see jäi ka pooleli, aga lõpuks jäid rootslased peale 4:3. Pronksimatšis jäi Eesti 1:4 alla Saksamaale.

Eesti Golfi Liit võttis oma Facebooki kontol võistluse kokku nõnda: «Oleme ausad. Neljas koht jättis kõva märgi maha Euroopas. Püüame järgmisel aastal Iirimaal veel paremini.

Matš Saksamaa vastu oli põnev, kuid teatud hetkel hakkasid asjad juhtuma ning nemad teenisid pronksmedalid ausalt välja. Samas tuleb meenutada, et saime löögimängus teise asetuse, enamuse suurriikide ees, mida on võib-olla isegi raskem korrata.

Neljas koht EI OLE JAMA!»

Märksõnad

Tagasi üles