VIDEO Djokovici kindlalt alistanud Alcaraz krooniti taas Wimbledoni võitjaks (2)

Copy
Carlos Alcaraz võitis Wimbledoni karika.
Carlos Alcaraz võitis Wimbledoni karika. Foto: Aaron Chown

Wimbledoni turniiril triumfeeris meeste üksikmängus teist aastat järjest 21-aastane hispaanlane Carlos Alcaraz (ATP 3.), kes alistas finaalis 6:2, 6:2, 7:6(4) serblase Novak Djokovici (ATP 2.).

Alcaraz ja Djokovic kohtusid ka eelmisel aastal Wimbledoni finaalis. Kui mullu sai hispaanlane serblasest jagu viies setis, siis tänavu 2 tundi ja 51 minutit kestnud kohtumises piirduti kolme setiga.

Hispaanlane alustas avasetti servimurdega ning läks teise murdega 4:1 juhtima. Sealt edasi jätkas hispaanlane juba kindlalt ning võitis esimese seti lõpuks 6:2. Teises setis murdis Alcaraz kohe serblase pallingu, teine murre tuli seisul 4:2, teine vaatus läks hispaanlasele 6:2.

Kolmandas setis hoidsid mõlemad oma servigeimi kuni seisuni 4:4, üheksandas geimis õnnestus tiitlikaitsjal Djokovici palling murda, kuid serblane vastas järgmises geimis kohe samaga. Kiires lõppmängus asus Alcaraz 3:1 juhtima, seejärel Djokovic viigistas seisu (3:3), kuid Alcaraz näitas võimu ning võitis serblast lõpuks 7:4.

21-aastane hispaanlane ei ole kunagi kaotanud suure slämmi finaali ning see oli Alcarazile juba neljandaks suure slämmi võiduks. Temast sai ka Roger Federeri järel teine mees, kes on võitnud oma neli esimest slämmifinaali. Ühtlasi on ta kuues meestennisist, kes on triumfeerinud samal aastal nii Prantsusmaa lahtistel kui ka Wimbledonis.

Lisaks kahele Wimbledoni trofeele on ta korra võidutsenud tunamullu USA lahtistel. Tänavu juunis mängis ta Prantsusmaa lahtiste finaalis sakslase Alexander Zverevi vastu, kelle ta alistas viies setis.

Tagasi üles