Kalev/Cramo sai paika juba üheksanda pusletüki

Copy
Kasper Suurorg
Kasper Suurorg Foto: BC Kalev/Cramo

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo andis teada, et 2024/25 hooajal tõmbab nende särgi selga ka 22-aastane Eesti koondislane Kasper Suurorg. 

«Mul on hea meel mängida algaval hooajal Kalev/Cramos. Huvi ja pakkumisi oli ka välismaalt, aga otsustasin Kalev/Cramo kasuks, sest eurosarjas mängimine annab mulle uue kogemuse.

Olen ka varem peatreener Heiko Rannula käe all Pärnus mänginud ning tean, kui professionaalse treeneriga on tegu ja mida ta minult väljakul ootab. Soovin edasi areneda ning trennides ja mängudel endast kõik anda. Loodan pakkuda fännidele võitluslikku korvpalli nii eurosarjas kui ka Eesti-Läti liigas,» sõnas 200 cm pikkune Suurorg klubi pressiteenistusele.

2022. aasta suvel Hispaania kõrgliiga klubi Joventut Badalonaga mitmeaastase lepingu sõlminud Suurorg mängis möödunud hooajal laenulepingu alusel TalTech/Optibet meeskonnas, kogudes 22 mänguga keskmiselt 17,8 punkti, 4,2 lauapalli ja 3,8 resultatiivset söötu.

22/23 hooaja veetis ta samuti laenul Hispaania kolmandas liigas Prat meeskonnas, enne seda ühe hooaja USA ülikooliliigas NCAA ning hooaeg varem Heiko Rannula käe all Pärnu Sadamas.

Rannula arvab, et Suurorule oli eelmine hooaeg TalTechis väga kasulik: «Ta sai olla liidrirollis ja seetõttu kandis mängudes palju vastutust. Viimase paari hooajaga on ta füüsiliselt tugevamaks läinud ja nüüd on õige aeg ennast samm kõrgemal proovile panna.

Ootused on kindlasti nii mängijal kui klubil suured, aga Kasper on veel arenev mängija, kellel lagi pole kindlasti käes. Mul on väga hea meel, et saime tagaliini selliste mõõtude ja võimetega mängija juurde.»

Kalev/Cramo meeskonnal on 15. juuli seisuga paigas peatreener Heiko Rannula ning mängijad Hugo Toom, Gregor Kuuba, Leemet Böckler, Tanel Kurbas, Kregor Hermet, Artem Kovalov, Severi Kaukiainen, Anrijs Miška ja Kasper Suurorg.

Ühistreeningutega alustab klubi augusti alguses. FIBA Meistrite Liiga kvalifikatsiooniturniir toimub 15.–22. september ja selle asukoht on veel selgumisel. Alagrupiturniirile pääsemiseks on Kalev/Cramol vaja võita kaks vastast.

Tagasi üles