VIDEO Avariist tervenenud Ogier istus taas ralliauto rooli

Copy
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Kaheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Ogier tegi nädalavahetusel kiirvisiidi Soome, et eesootava Läti MM-etapi eel veidi Toyota Yaris Rally1-autot testida.  

Ogier ja tema kaardilugeja Vincent Landais sattusid mõni nädal tagasi, Poola ralli eel autoõnnetusse, mille tulemusena tuli neil järgnev öö haiglas veeta ning mistõttu polnud neil võimalik Poola MM-etapil startida. 

Ogier lendas Poolast koju päev enne võistluse algust ning postitas sotsiaalmeediasse foto, kus oli näha, et ta kandis ennetusabinõuna kaelatuge. Tol hetkel polnud veel teada, kas Ogier on võimeline startima ka järgmisel, Läti MM-etapil.

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala sõnas pärast Poola võidukihutamist, et prantslast ootab kodumaal ees täiendav tervisekontroll, mis selgitab välja tõe. 

Kuigi pärast seda pole Toyota enam Ogier' tervisliku seisundi osas ühtegi täiendavat informatsiooni jaganud, anti prantslane siiski Läti ralliks üles.

Ent kuivõrd oma silm on kuningas, veendusid nädalavahetusel soomlased selles, et Ogier on ikkagi täie tervise juures ning võimeline ralliautot ja selle tekitatavaid G-jõudusid ohjama. 

Nimelt külastas prantslane nädalavahetusel Toyota Jyväskylä lähistel paiknevat rallibaasi, mille territooriumil ta veidi kilomeetreid mõõtis. 

Läti ralli peetakse peetakse 18.–21. juulini ning seal tuleb starti kokku kümme Rally1-masinat.

Märksõnad

Tagasi üles