Legendaarne Saksamaa jalgpallur tõmbas koondisekarjäärile joone alla

Copy
Thomas Müller
Thomas Müller Foto: Scanpix / picture alliance / firo Sportphoto

Saksamaa jalgpallikoondist 131 mängus esindanud Müncheni Bayerni vanameister Thomas Müller teatas, et äsja toimunud EM jäi tema viimaseks turniiriks kodumaa esinduskoondises.

34-aastane Müller teatas sotsiaalmeedias, et otsustas koondisekarjääri lõpetada. «Kodumaa esindamine on mulle alati uhkust toonud. Tähistasime koos ja poetasime koos pisaraid,» sõnas ründaja.

Saksamaa koondise eest lõi Müller 45 väravat ja andis 41 väravasöötu. Temast rohkem on Saksamaa koondise eest platsile jooksnud vaid kaks mängijat – 150 mängu kirja saanud Lothar Matthäus ja 137 kohtumist pidanud Miroslav Klose.

2010. aasta MMil teenis ta parima noormängija tiitli ning oli parim väravalööja, 2014. aastal tuli ta maailmameistriks. «Ma ei osanud pärast esimest koondisemängu sellest kõigest unistadagi. Tahan kõiki toetajaid ja meeskonnakaaslasi tänada,» lisas Müller.

Saksamaa jalgpallikoondise direktor Rudi Völler ütles, et Müller on asendamatu. «Tema väärtust Saksamaa jalgpallile ei saa mõõta. Olgu see siis Müncheni Bayern või Saksamaa koondis, ta on andnud igale meeskonnale näo, iseloomu ning suurepärase ründaja,» märkis Völler.

Pärast EMi veerandfinaali kaotust Hispaaniale lõpetas koondisekarjääri ka 114 mängu pidanud Toni Kroos.

Tagasi üles