Kergejõustikutäht jagas fännidele rõõmusõnumit

Copy
Gianmarco Tamberi
Gianmarco Tamberi Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Kõrgushüppe olümpiavõitja ja maailmameister Gianmarco Tamberi sai nädal aega tagasi vigastada, kuid nüüdseks on ta taas tippvormis.

Nädal aega tagasi pidi kõrgushüppaja osalema Ungaris Szekesfehervaris toimunud võistlusel, mis on World Continental Touri etapp. Ta pidi võistlusest loobuma, kuna soojendusel tundis ta valu tagareies. «Loodan, et see ei ole midagi tõsist, aga tõde on see, et 30 päeva enne olümpiat on isegi väike probleem tõsine,» märkis Tamberi.

Esmaspäeval andis itaallane sotsiaalmeedias teada, et kolm raviseanssi on aidanud ning mees on vigastusest taastunud. «Tänasel ultraheli kontrollil oli väga positiivne tulemus. Paari päeva pärast peaksin olema tagasi 100-protsendilises konditsioonis. Pärast väga raskeid päevi tuli täna esimene hea uudis. 

Tõsi, jätsin kaks üliolulist võistlust vahele (Szekesfehervari võistlus ning Monaco Teemantliiga etapp – toim), et end võimalikult hästi olümpiaks ette valmistada, aga see väike tagasilöök kindlasti ei peata mind,» kirjutas Tamberi sotsiaalmeedias.

Tamberi on oma karjääri jooksul võitnud peaaegu kõik. Juunis tähistas ta Roomas kodupubliku ees karjääri kolmandat Euroopa meistrivõistluste kulda. Varem on sportlane saanud olümpialt ja maailmameistrivõistlustelt kulla.

Tamberi olümpiakuld on aga jagatud. Itaallane ja tema sõber Katari Mutaz Essa Barshim jagasid medalit tulemusega 2.37. Võitja otsustamiseks oleks pidanud sportlased sooritama kordushüppe, kuid nad otsustasid võidu pooleks jagada.

Itaallane jahib Pariisis taas olümpiakulda. Kõrgushüppaja juhib maailma hooaja edetabelit tulemusega 2.37.

Tagasi üles