14-aastane jalgpallur tegi USAs ajalugu

Copy
Cavan Sullivan
Cavan Sullivan Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Ööl vastu neljapäeva oli ajalooline debüüt Põhja-Ameerika jalgpalliliigas MLS, kui väljakule jooksis 14-aastane Cavan Sullivan.

Philadelphia Unioni noorukist sai liiga läbi aegade noorim mängija (14 a 293 p), kui ta jooksis New England Revolutioni vastu väljakule. MLi noorima debütandi tiitli kaotas seega Freddy Adu, kes 20 aastat tagasi jooksis väljakule 14 aasta ja 307 päeva vanusena. 

Just enne Sullivani väljakule jooksmist, viis tema vanem, 20-aastane vend Quinn Philadelphia 5:1 juhtima. See jäi ka mängu lõppskooriks. Sullivanist sai ka noorim debütant kõigi Ameerika profiliigade peale kokku.

«See on Sullivani karjääri esimene peatükk. See oli õige aeg talle võimaluse andmiseks. Reaalsus on see, et ta ei ole tavaline poiss. Me oleme seda algusest peale teadnud. Tema arengukõver on teistsugune kui teistel mängijatel,» kirjeldas Philadelphia treener Jim Curtis USA Today'le.

CBS Sportsi andmetel peaks Sullivan täisealiseks saades liituma Manchester Cityga. Ka teismelise staari leping on rekordiline. Väljaande andmetel hakkab mängija teenima rohkem kui 500 000 eurot hooaja kohta.

Tagasi üles