Leedu korvpallikoondise peatreener astus ametist tagasi

Copy
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis Foto: Scanpix/AFP

Kazys Maksvytis lahkus Leedu korvpallikoondise juhendaja kohalt pärast seda, kui võistkond ei suutnud Pariisi olümpiamängudele kvalifitseeruda.

Maksvytis asus peatreeneriks 2021. aasta septembris. Tema ametiajal saavutas Leedu 2022. aasta EMil 15. koha ja mullu MMil lõpetati kuuendana. Juhendaja tagasiastumisest andis Leedu alaliit teada Youtube'is.

Leedu korvpallikoondis ei pääsenud Pariisi olümpiamängudele, kaotades kvalifikatsiooniturniiri finaalis San Juanis Puerto Ricole. Kolme aasta jooksul saavutas Maksvytis rahvuskoondisega ametlikel võistlustel 20 võitu ja sai kaheksa kaotust. Varem oli ta Kaunase Žalgirise peatreener ning on oma kodumaa korvpallureid juhendanud ka noortekoondistes. Tema käe all võitis Leedu 2008. aasta U16 EMi, 2010. aasta U18 EMi, 2011. aasta U20 MMi ja 2012. aasta U20 EMi.

Paljud Maksvytise noortemeeskondade korvpallurid, sealhulgas Jonas Valanciunas, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevicius ja Rokas Giedraitis, mängisid hiljem praeguses rahvusmeeskonnas.

Leedu korvpallikoondis mängib 2025. aasta EMi valikturniiril Eestiga, kes juhib kolme punktiga tabelit, koos H-alagrupis. Leedu on kolme silmaga kolmandal kohal. Viimati mängisid meeskonnad omavahel 26. veebruaril, kui koduplatsil võtsid eestlased 65:59 võidu. Järgmisena läheme leedukatega vastamisi nende koduplatsil järgmisel aastal 24. veebruaril. H-alagrupis on ka tabelis teist kohta hoidev Põhja-Makedoonia (kolm punkti) ning neljandal kohal olev Poola (kaks silma).

Tagasi üles