Kümnevõistluse maailmameister ei osale olümpiamängudel

Copy
Pierce LePage
Pierce LePage Foto: Scanpix / Reuters

Valitsev kümnevõistluse maailmameister Pierce LePage ei osale Pariisi olümpiamängudel ning peab noa alla minema, vahendab väljaanne cbc.

LePage'i sõnul vajab ta seljaoperatsiooni ning järgmised kolm nädalat on otsustava tähtsusega, et olla valmis järgmisel hooajal võistlustele naasmiseks.

«Viimased paar kuud on olnud pehmelt öeldes kurnavad. Tõeliselt raske on näha, kuidas su unistus justkui käest libiseb, kuigi sa pingutad nii väga, et seda ei juhtuks,» sõnas kanadalane.

Selle postituse alla kommenteeris ka Eesti kümnevõistleja Janek Õiglane: «Tervis ennekõike ja kiiret paranemist sulle, Pierce! Perekond Õiglane toetab sind alati.»

«Ma arvan, et kõige raskem on see, et ma ei lähe (olümpiamängudele – toim), sest ma tunnen, et vean paljusi inimesi alt. Pariisi pidi esimest korda mind olümpiamängudele vaatama tulema ka minu perekond. Mul on sellest väga kahju, et ma ei saa osaleda,» sõnas Tokyo olümpiamängudel viienda koha saanud LePage.

Mullusel kergejõustiku MMil Budapestis tuli LePage maailmameistriks. Pariisi olümpiamängudel esindavad kümnevõistluses Eestit Janek Õiglane, Euroopa meister Johannes Erm ning Karel Tilga.

Tagasi üles