Tänaku tiimikaaslane: vana Ott on tagasi, teised üritavad kuidagi kannul püsida

Copy
Esapekka Lappi (paremal).
Esapekka Lappi (paremal). Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Üks kolmest Hyundai võistkonna n-ö varumehest, Esapekka Lappi, peab täna alanud Läti MM-ralli suurimaks soosikuks tiimikaaslast Ott Tänakut.

Andreas Mikkelseni ja Dani Sordoga kolmandat i20 hübriidautot jagav soomlane istus rooli peaaegu nelja kuu pikkuse pausi järel. Veebruaris õnnestus tal Rootsis võita, ent märtsi lõpus peetud Keenia etapp läks aia taha.

Täna hommikul peetud testikatsel oli Lappi kaheksas. Parimale, Tänakule, kaotas ta 1,7 sekundiga. Vahed olid 3,58 km pikkusel lõigul väikesed, nagu kiiretel rallidel sageli ikka.

«Homme võib mõned kurvid aega võtta, et tempo üles saada, aga selleks ei tohiks kaua kuluda. Peab kiiresti üles ärkama, ent peaksime sellega toime tulema. Pausid on mulle pigem sobinud. Üldine rütm ei kao kuhugi. Nüüd loodame, et ma praegu mingit jama ei aja,» rääkis testikatsega roostet maha lihvinud Lappi portaalile rallit.fi.

Jaanuaris 33. sünnipäeva tähistanud rallimees sihib Lätis kohta poodiumil. Võidust ta aga eriti unistada ei julgegi. Põhjuseks teiselt poolt piiri tulnud eestlane.

«Paistab, et Tänak hakkab põrgulikult kihutama. Ta on leidnud autoga väga hea klapi. Vana Tänak, nagu kunagi sellistel teedel, on tagasi. Me ülejäänud peame ilmselt lihtsalt üritama kuidagi kannul püsida. Loodetavasti oleme võitluses sees,» arutles Lappi.

Läti ralli esimene võistluskatse peetakse täna kell 20.05.

Tagasi üles