Aivar Kuusmaa peab jätma vahele ühe mängu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kuusmaa
Aivar Kuusmaa Foto: Liis Treimann

Korvpalliliidu distsiplinaarkomisjon otsustas karistada Kalev/Cramo klubi peatreenerit Aivar Kuusmaad kohtunike solvamise eest ühemängulise võistluskeelu ja rahatrahviga.

«4. aprillil toimunud BC Kalev/Cramo ning Tartu Ülikooli vahelise kohtumise järgselt leidis aset intsident, kus Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaa ründas verbaalselt kohtunikke kasutades selleks ebatsensuurseid väljendeid. Antud rünnaku tunnistajaks olid nii mõlema meeskonna mängijad, lauakohtunikud kui korvpallipublik,» teatas korvpalliliit oma avalduses.

Eesti Korvpalliliidu distsiplinaarkomisjon vaatas seoses intsidendiga läbi kohtunike raporti ning Aivar Kuusmaa seletuskirja ja otsustas vastavalt juhendile karistada Kalev/Cramo peatreener Aivar Kuusmaad ühemängulise võistluskeeluga ning klubi 300-eurose rahatrahviga.

«Seoses avalikkuse suure huviga antud juhtumi osas otsustas komisjon erandlikult anda lisaselgitusi intsidendi ja selle käsitluse osas,» seisab korvpalliliidu pressiteates.

«Antud otsus on langetatud mängu lõpus aset leidnud intsidendi osas ja ei puuduta treenerite, mängijate või teiste hilisemaid sõnavõtte meedias. Eile toimunud kohtunike esindajate ning Kalev/Cramo mängu analüüsile järgnevalt meedias ning ka oma seletuskirjas on Aivar Kuusmaa tunnistanud liigset emotsionaalsust kõnealusel mängul,» selgitab alaliit.

«Korvpallitreenerid ja eriti korvpalli Meistriliiga võistkondade peatreenerid on avalikkuse kõrgendatud tähelepanu all ning ei saa endale lubada emotsionaalseid väljapurskeid, mis viivad teisi osapooli solvavate sõnavõttudeni. Treenerid peavad tunnetama nii ühiskondlikku vastutust, kui oma rolli eeskujuna mängijatele, publikule kelle hulgas on ka noormängijad ning noortreenerid,» on kirjas korvpalliliidu avalduses.

«Korvpallimäng koosneb mitmest osapoolest, kellest üheks on kohtunikud. Nende tegevuse hindamise ja kritiseerimise osas on meeskondadele juhendi alusel antud ametlikud kanalid ning sõltumata nende kasutamisest või mitte kasutamisest ei ole ühelgi tingimusel õigustatud korrektse käitumise normidest üle astumine,» seisab pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles