Neuville ei süüdista Tänakut: see oli ühine otsus

Copy
Thierry Neuville (tagumine) ja Ott Tänak.
Thierry Neuville (tagumine) ja Ott Tänak. Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Autoralli MM-sarja liider Thierry Neuville läks Hyundai triost ainsana täna alanud Läti etapile vastu testvõistluseta.

Belglane pidi möödunud nädalavahetusel kilomeetreid koguma Leedus, aga talle polnud istumise alla autot. Miks? Sest Ott Tänak tegi samuti testina kavas olnud Rally Estonial 6. juuli hommikul raske avarii. Masinat korda ei saadudki.

«Meil napib kilomeetreid. Leidub pikk nimekiri asjadest, mida oleksime tahtnud testida. Proovisin nüüd testikatsel, aga ei saanud suurt midagi tehtud, sest teed läksid kiiresti roopasse,» vahendas rallit.fi hommikuse soojenduse järel Neuville'i. 

Leedus sai oma testi kätte Hyundai n-ö varumees Esapekka Lappi. Kuigi Tänaku retk lõppes koduteedel kiiresti, sai ta Lõuna-Eestist midagigi. Erinevalt Neuville'ist, kes aga eestlast sugugi ei süüdista.

«Jah, meil oli motivatsiooni, et auto ära parandada, aga otsustasime ühiselt sel [Leedu] rallil mitte osaleda. Muidugi olnuks hea võistelda, aga ma oleks seal niikuinii suuri riske vältinud, nii et ei tea, kas saanukski üldse mingit kasu,» arutles Neuville.

Täna hommikul peetud Läti ralli testikatsel elas ta üle ka väikese ehmatuse. Esimesel läbimisel leidis Neuville end ühel hetkel kraavist, ent pääses siiski ehmatusega.

«Kõik peale kaitseraua jäi terveks,» selgitas rallimees. «Auto tasakaal läks veidi paigast ära, aga saime kiiresti asja parandatud. Olime niikuinii valmis seadistusi muutma.»

Lõpuks sai Neuville kirja teise aja, parimale, Tänakule kaotas ta 0,3 sekundiga. Tõsine võistlus algab täna õhtul kell 20.05.

Tagasi üles