GALERIID Levadia kindlustas eurosarjas edasipääsu kindlalt, Paide 121. minutil!

Copy

Eesti jalgpalliklubid lõpetasid täna Konverentsiliiga esimese eelringi.

Tiheda mängudeõhtu avas eurosarja debütant Tallinna Kalev. Külla sõideti armeenlaste Urartule.

Eelmise hooaja Eesti kolmanda klubi ülesanne oli juba eos väga keeruline. Nädal tagasi saadi kodusel Kadrioru staadionil osade põhitegijateta külalistelt 1:2 lüüa.

Teoorias omas Kalev võimalust edasi pääseda, aga suurem sabin võeti kiiresti maha. Urartu pääses juba 12. minutil Mikayel Mirzoyani tabamusest juhtima. See sama mees vormistas ka teise poolaja hakul mängu lõppseisu 2:0 ja koondskoori 4:1.

Samas andsid kalevlased korraliku lahingu, rongi alla ei jäädud kummaski matšis.

Tund hiljem hakkas A. Le Coq Arenal kaheväravalist edu kaitsma FCI Levadia. Eelmisel nädalal murti Šiauliai võõrsil maha 2:0.

Praegune Eesti meistrivõistluse kindel liider oli ka täna selgelt üritavamaks pooleks. Lõpuks kõmmutati leedulaste puuri suunas 20 korda, aga sihile ei jõutud. Samas hoiti ka taga null, nii et väravateta viik viis kahe mängu kokkuvõttes 2:0 edasi Levadia.

Teises ringis ootab ees Horvaatia eelmise hooaja neljas sats Osijek.

Nädala eest Walesis sealsest Bala Townist 2:1 jagu saanud Paide Linnameeskonna elu läks kiiresti ärevaks. Pärnu Rannastaadionil jäädi Nathan Peate tabamuse järel juba 12. minutil kaotusseisu. Nõnda ka avapoolaeg lõppes. Tõsi, pigem oli külalised lähemal teisele kui võõrustajad avaväravale.

Riietusruumidest naastes jätkus kohtumine sarnases rütmis. Aga mida lõpu poole, seda rohkem läks mäng Paide kätte. Viimastel minutitel oli neil ka mitu võimalust otsustav värav ära lüüa, kuid üritused jooksid liiva. See tähendas, et järgnes lisaaeg.

Koduperemehed suutsid initsiatiivi hoida. Nende olukord läks veidi hõlpsamaks 110. minutil, kui Bala Towni pallur Alexander Downes teise kollase ja ühtlase punase kaardiga duši alla saadeti.

Ent jaole saadi päris viimasel hetkel. Lisaaja esimesel üleminutil kõmmutas Oskar Hõim paarikümnelt meetrilt Paide koondskooriga 3:2 järgmisesse ringi.

Nüüd minnakse vastamisi Stjarnani (Island) või Linfieldiga (Põhja-Iirimaa).

Alagrupiturniirile pääsemiseks läbida neli ringi. Meistrite liigast pudenenud FC Flora maandus teises voorus, kus kohtutakse San Marino meistri Virtusega. Kvalifikatsiooniga jätkatakse 25. juulil.

Tagasi üles