Eesti jalgpalli üks suuremaid tulevikulootuseid liitub kahekordse Bundesliga meistriga

Copy
Patrik Kristal
Patrik Kristal Foto: Paide Linnameeskond / Facebook

Paide Linnameeskonna 16-aastane keskväljamees Patrik Kristal liitub tänavuse hooaja järel Saksamaa klubiga 1. FC Köln.

Premium liigas tänavu Paide ridades 17 mängus kaks väravat löönud Kristal jätkab klubide kokkuleppel Linnameeskonna esindamist kuni aasta lõpuni.

Tänavu nii Eesti U21 koondise debüüdi teinud kui ka A-koondise kutse saanud Kristal osales Paide euromängudes Bala Towni vastu, andes mõlemas kohtumises ka väravasöödu.

Patrik Kristal kommenteeris liitumist Paide Linnameeskonna pressiteate vahendusel järgnevalt: «Mul on suur rõõm, et alates 2025. aastast liitun 1. FC Kölniga, liikudes ühte prestiižsemasse klubisse Saksamaal. Seni annan endast parima Paide Linnameeskonna mängijana. Võlgnen enda praegusele koduklubile erilise tänu. Samuti tahan tänada kõiki erakordseid inimesi, kes on teinud minu senise teekonna võimalikuks ja ootan põnevusega uusi väljakutseid, mis mind Saksamaal ootavad!»

Paide spordidirektor Gert Kams ütles Kristali liitumist kommenteerides: «Patrik on kindlasti üks praeguse jalgpallipõlvkonna suurimaid talente. Alates esimesest päevast, mil ta meie klubiga liitus, on ta olnud eeskujuks väga paljudele – oma suhtumise, töökuse ning võitjamentaliteediga. Meil on klubina ääretult hea meel, et Patrik teeb selle hooaja lõpus sammu edasi, ja mitte lihtsalt sammu, vaid suure sammu. Patrik on selle võimaluse auga välja teeninud. Köln on klubina väga pikkade traditsioonidega ning suudab Patrikule kindlasti pakkuda seda, mida ta profiiliga mängija arenguks vajab!»

FC Kölni noortetöö juht Lukas Berg sõnas: «Patrik on üks huvitavamaid talente Eestis. Ta on loominguline ja dünaamiline mängija, kes tunneb end ründava poolkaitsja positsioonil äärmiselt koduselt. Oma noore vanuse kohta on ta mänginud palju esindusmeeskonna minuteid – seda on märgata nii väljakul kui ka väljaspool seda. Meil on väga hea meel, et Patrik liitub just 1. FC Kölniga ja näeb meid kui kõige sobivamat klubi oma arengu jätkumiseks.»

76 aastat tagasi asutatud 1. FC Köln on kolmekordne Saksamaa meister ja neljakordne karikavõitja. Tänavu kevadel langeti Bundesligast aste madalamale.

Märksõnad

Tagasi üles