Latvala aus ülestunnistus: Toyota pelgas Hyundaid

Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Läti MM-ralli esimest täispikka võistluspäeva lõpuks seljatas Toyota suurima rivaali Hyundai selgelt. Tiimipealik Jari-Matti Latvala oli positiivselt üllatunud.

Kaheksa kiiruskatse järel hõivavad Yarise hübriidautod esinelikust kolm kohta. Liidrile Kalle Rovanperäle järgneb M-Spordi Fordiga kihutav Martinš Sesks, kolmas on Sebastien Ogier, neljas Takamoto Katsuta.

Veelgi kõnekam on tõik, et parima Hyundai mehena on Ott Tänak alles kuues. MM-sarja liider Thierry Neuville tõusis üheksandaks, ent suuresti vaid tänu sellele, et tiimikaaslane Esapekka Lappi lasi ta päeva lõpus tõenäoliselt meelega mööda. Et belglane ei peaks ka järgnevatel päevadel esimesena teed puhastama.

Nõnda nigel seis on üllatav. Testikatsest ei saa liiga suuri järeldusi teha, aga neljapäeva hommikul olid Tänak ja Neuville kaks esimest. See hirmutas ka Latvalat.

«Olen positiivselt üllatunud. Pärast testikatset tekkis teatav ärevus, sest Hyundai tundus väga tugev. Imestasime, et kuidas nii,» vahendas rallit.fi Toyota tiimibossi.

«Aga täna olime meie väga tugevad. Kõik nurisesid pidamise ja libeduse osas. Paistab, et oldu muutuvad päris tihti. See sobib meie autodele.»

Tõsi, tasub ära märkida, et lõviosa päevast oli Tänak neljas ja hoidis ka Ogier'd teatava surve all. Viimastel katsetel tekkis aga meie mehe i20 masinal probleeme piduritega, mistõttu pudenes ta parematest üsna kaugele.

Võistlus jätkub homme kell 8.20.

Tagasi üles