Läti ralli korraldajad keerasid Tänaku võistluse sõna otseses mõttes vussi

Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja pidid tee äärde seisma jääma.
Ott Tänak ja Martin Järveoja pidid tee äärde seisma jääma. Foto: @PowerslideMedia / X

Autoralli MMi Läti etapi 14. kiiruskatsel pidi Eesti ralliäss Ott Tänak teele seisma jääma.

Tänak oli katsel selgelt kiirem, aga vahetult enne lõppu, umbes 500 meetrit enne finišist, juhtus täbar intsident. Hyundai teatas ühismeedias, et võistlusel näidati punast lippu ning eestlast takistasid reklaambännerid. Nii Tänaku kui kaardilugeja Martin Järveojaga on Hyundai sõnul kõik korras.

Väljaanne Dirtfish kirjutab, et Toyota piloot Elfyn Evans, kes läks teele enne eestlast, riivas reklaambännerit, mis jäi seejärel teele vedelema. 

Tänak sõitis sellele otsa. Paar ratast oli autol alt ära ning auto seisis mitu minutit keset teed, kate peal. Kui auto putitatud sai, sõitis Tänak finišisse.

«See iseloomustab hästi võistluse kontrollkeskuse tööd. Ilmselt nautisid nad head veini ja einet. Samal ajal, kui kaamerast võis näha, et tee on blokeeritud, aga auto tuleb. Hästi tehtud, kontrollkeskus! Te tõesti hoolite meist. Hea töö,» ütles Tänak pärast katset. «Oleme terved, aga mida kuradit? Otse kaamera ees. Oli näha, et tee on blokeeritud, aga võistlus jätkub. Loodetavasti oli hea vein.»

Tänakule määrati nominaalajaks katsevõidu saanud Kalle Rovanperäst (5.40,1) 2,7 sekundit kehvem aeg. Enne 15. kiiruskatset on eestlane neljas ning kaotab liidrile Rovanperäle 51,3 sekundiga. Teine on Sebastien Ogier (+41,3) ning kolmas Martins Sesks (+44,5).

Postimees vahendab Läti MM-rallit otseblogis.

Tagasi üles