VIDEO NBA superstaaridega USA oli Lõuna-Sudaani vastu suurtes raskustes

Copy
LeBron James
LeBron James Foto: Pedro Porru / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Olümpiamängude kullasoosikuks peetav Ameerika Ühendriikide korvpallimeeskond teenis eile hilisõhtul toimunud pingelises matšis napi võidu (101:100) Lõuna-Sudaani vastu. Šokeerivast kaotusest päästis USA NBA mängija LeBron James, kes viskas võidukorvi vaid kaheksa sekundit enne kohtumise lõppu.

Lõuna-Sudaan võitis kohtumise avaveerandi 26:24 ning teisel veerandajal kasvas nende edumaa juba kuueteistkümne punktiseks. Siiski tegi USA kolmandal veerajal korraliku tagasituleku, võites Lõna-Sudaani kohtumise lõpuks 101:100. 

USA resultatiivseim mängija oli LeBron James, kelle arvele jäi koguni 23 silma, kuus resultatiivset söötu ning kuus lauapalli. 

Lõuna-Sudaani meeskonna resultatiivseim oli Marial Shayok, kes skooris 25 punkti.

USA võit ei olnud ka kaheksa sekundit enne matši lõppu sugugi kindel: viimasel rünnakul (neli sekundit enne kohtumise lõppu) sai Lõuna-Sudaani mängija Carlik Jones viskele, aga eksis.

Olgu mainitud, et Lõuna-Sudaani poole pealt mängis väljakul vaid üks praegune NBA mängija, USA meeskond aga kubiseb kuulsatest NBA talentidest.

Eelmisel nädalal alistas USA meeskond Kanada 86:72. Selle nädala jooksul alistati enne Lõuna-Sudaani kohtumist veel ka Austraalia (98:92) ning Serbia (105:79). 

Lõuna-Sudaan on Aafrika riik, mis saavutas iseseisvuse vaid 13 aastat tagasi. Lõuna-Sudaani korvpallimeeskond võtab esimest korda ajaloos osa ka Pariisi olümpiamängudest.

Enne olümpiamängude algust kohtub USA veel Saksamaaga.

Meeskonnad kohtuvad uuesti 31. juulil Pariisi olümpiamängude alagrupimängus.

Tagasi üles