Tänak vabandas kommentaari pärast, FIA algatas uurimise (5)

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Scanpix/AFP

FIA hakkas uurima intsidenti, kus teele vedelema jäänud reklaamkaar takistas Ott Tänaku võistlust autoralli MMi Läti etapi 14. kiiruskatsel.

Eestlane sõitis tee peal vedelevale reklaamkaarele otsa pärast seda, kui enne Tänakut rajale tulnud Toyota piloot Elfyn Evans seda riivas. Punast lippu ei tõstetud kohe, vaid alles siis, kui Tänak oli auto seisma jätnud ning reklaamkaart auto küljest eemaldas. 

Ametnikud andsid lõpuks Tänakule, Adrien Fourmaux'le ja Takamoto Katsutale nominaalajad.

«See iseloomustab hästi võistluse kontrollkeskuse tööd. Ilmselt nautisid nad head veini ja einet. Samal ajal, kui kaamerast võis näha, et tee on blokeeritud, aga auto tuleb. Hästi tehtud, kontrollkeskus! Te tõesti hoolite meist. Hea töö,» ütles Tänak pärast katset. «Oleme terved, aga mida kuradit? Otse kaamera ees. Oli näha, et tee on blokeeritud, aga võistlus jätkub. Loodetavasti oli hea vein.»

Hyundai meeskonna juht Cyril Abiteboul kutsus üles juhtumit uurima, et mõista, kuidas sellist olukorda tulevikus vältida.

Ralli lõpus tegid FIA, Läti ralli korraldajad ja Hyundai ühisavalduse, milles kinnitasid, et intsidenti uuritakse ning Tänak on vabandanud oma kommentaaride pärast.

«Pärast 14. kiiruskatsel juhtunud intsidenti Tänakuga on FIA poolt käimas põhjalik läbivaatamine. Ott Tänak ja meeskonna esindaja kohtusid FIA ametnikega kohapeal, et vaadata üle olukord, mis oli kõigi arvates potentsiaalselt ohtlik.

Olukorda arutades nõustus Tänak, et tema kommentaarid pärast katset ei olnud spordi parimates huvides, kuid need tehti vahetult pärast intsidenti. Ta vabandas oma kommentaaride pärast kontrollkeskuse kohta ning tervitas eelseisvat ülevaatust,» kirjutati avalduses.

Tagasi üles