Latvala: võib-olla tuleks Rovanperäle pakkuda 15-aastast lepingut, et ta jätkaks rekordite purustamist

Copy
Jari-Matti Latvala (keskel).
Jari-Matti Latvala (keskel). Foto: SCANPIX/IPA/SIPA

Toyota tiimijuhile Jari-Matti Latvalale avaldas muljet Kalle Rovanperä Läti MM-etapi võit.

See oli Rovanperäle tema karjääri 14. rallivõit WRC põhiklassis. Ralli käigus võitis ta ka oma 200. kiiruskatse. Oma karjääri jooksul võitis Latvala ise 18 autoralli MM-etappi ja 539 kiiruskatset. Maailmameistritiitlit aga soomlane võita ei suutnud. Pärast Läti rallit võrdles Latvala ennast Rovanperäga.

«Kalle saavutus on hämmastav. Ta ei ole veel isegi 24-aastane, kuid ta on jõudnud sellise hämmastava verstapostini. Minu mäletamist mööda olen sõitnud 210 autoralli MM-etappi ja võitnud üle 500 kiiruskatse, kuid minu karjäär MM-sarjas oli kokkuvõttes üsna pikk.

Isegi statistikat vaadates on Kalle esitus hullumeelne. Ta võiks veel palju rekordeid purustada, kui ta tahaks. Aga ma ei usu, et ta üle kümne aasta maailmameistrivõistlustel võistleks,» sõnas Latvala väljaandele Ilta-Sanomat.

50-aastane Prantsusmaa legendaarne ralliäss Sébastien Loeb on võitnud kõige rohkem kiiruskatseid (939). «Võib-olla tuleks Kallele pakkuda 15-aastast lepingut, et ta jätkaks rekordite purustamist,» ütles Latvala naljatades.

Tagasi üles