Teravat kriitikat saanud Verstappen kaitses ennast

Copy
Max Verstappen
Max Verstappen Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Vormel 1 MM-sarja juhtiva Max Verstappeni jaoks oli Ungari etapp algusest lõpuni üliraske. Pärast pühapäevast põhivõistlust oli ta vihane ning kui ajakirjanikud tema käitumise kohta küsisid, siis vastas ta lühidalt: «Nad võivad kõik põrgusse kerida.»

Verstappen oli ka võistluse ajal kriitiline ning ta ei kartnud oma tundeid meeskonnaga jagada. Sõitja andis mitu korda karmi tagasisidet boksi kohta. Võistluse jooksul tundus, et Red Bull läks Verstappeni käitumise pärast närvi.

Red Bulli võistlusinsener Gianpiero Lambiase soovitas tal võistluse ajal rehvidega paremini ümber käia, et mitte riskida nende ülekuumenemisega. Verstappen vastas: «Ära aja mulle seda jama, sa andsid mulle selle kuradi strateegia. Ma lihtsalt üritan päästa, mis päästa annab.»

Hollandlane põrkas võistluse viimastel ringidel kokku Hamiltoniga. Intsident toimus möödasõidukatsel, kus Verstappen paiskus sisekurvist briti kõrvale. Verstappeni auto pidurid jäid kinni ning autode rehvid põrkasid kokku. Verstappen kurtis olukorra üle kohe ka meeskonnale, öeldes, et Hamilton oli ta rajalt välja surunud. 

«Ma ei hakka raadio teel teiste meeskondadega võitlema. Me laseme kohtunikel oma tööd teha. Selline tegevus raadio kaudu on lapsik,» vastas Lambiase Verstappenile.

Intervjuus Sky Sportsiga kaitses hollandlane oma kommentaare: «Ma ei pea vabandama. Ma arvan lihtsalt, et me peame tegema paremat tööd. Ma ei mõista, miks ei saa raadio kaudu ennast nii väljendada. See on sport. Kui inimestele ei meeldi, jääge koju.»

Kui Verstappen seejärel ülejäänud meediaga kohtus, küsiti temalt, kas tema tegevus sõidu ajal oli lugupidamatu oma meeskonna suhtes. «Nad võivad kõik põrgusse kerida,» ütles ta ajakirjanikele ning seejärel lahkus.

Tagasi üles