Tänakule ja Neuville'ile anti vaba voli

Copy
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul Foto: IMAGO / Nikos Katikis / IMAGO / PanoramiC / Scanpix

Tiimijuhi Cyril Abitebouli sõnul kinnitab Hyundai, et sõitjatel Thierry Neuville'il ja Ott Tänakul on praegu vabadus võistelda autoralli MM-tiitli eest, kartmata meeskonna korraldusi.

Tiimi kahe täiskohaga sõitja, Neuville'i ja Tänaku, vahe peale eelmisel nädalavahetusel peetud Läti rallit on kaheksa punkti. Hooajal jääb sõita veel viis etappi.

Neuville on MM-sarja juhtinud pärast seda, kui võitis jaanuaris Monte Carlos toimunud avaetapi. Lätis kahanes tema eduseis märkimisväärselt, kuna belglane pidi kiirel kruusarallil teed avama.

Belglane juhtis üldseisu Toyotas sõitva Elfyn Evansi ees 15 punktiga ja tiimikaaslase Tänaku ees 21 punktiga. Peale Lätis sõidetud etappi on esikolmik 13 punkti sees.

Kuna tiitliheitlus on praegu tihe, loodab Abiteboul, et tema sõitjad jätkavad omavahelist võitlust.

«Muidugi võivad nad võidelda ja nad peavad võitlema. Kui üks neist kahest ei võitle, tähendab see tõenäoliselt positsiooni kaotamist oma konkurentidele,» rääkis Abiteboul portaalile motorsport.com.

«Tiitlivõistlus on praegu nii tihe ja Elfyn on meile väga lähedal, samuti Ogier läheneb tagant kiiresti. Me jätkame pingutamist ja anname neile kahele mehele parimad võimalused. Kui midagi peaks juhtuma, siis me võime korraldusi anda. Kuid praegu ei ole see vajalik,» lisas tiimijuht.

Tagasi üles