Selgusid Eesti klubide võimalikud vastased Konverentsiliiga kolmandas eelringis

Copy
FCI Levadia  ja Tallinna Flora.
FCI Levadia ja Tallinna Flora. Foto: Raul Mee/RAUL MEE/MOLLUSK MEEDIA/Scanpix

Nyonis asuvas UEFA peakorteris loositi täna Konverentsiliiga kolmanda eelringi võimalikud vastasseisud, teatas Eesti Jalgpalli Liit.

Valitsev Eesti meister Tallinna FC Flora kohtub teise eelringi edu korral kolmandas eelringis kas Islandi meistriga Reykjaviki Vikingur või Albaania meistriga KF Egnatia.

Vikingur on seitsmekordne Islandi meister ning viiekordne karikavõitja, kes kaotas Meistrite liiga esimeses eelringis kahe mängu kokkuvõttes 1:2 Iirimaa klubile Shamrock Rovers.

Egnatia tuli möödunud hooajal esmakordselt Albaania meistriks ning ühtlasi võideti mullu klubi ajaloos teist korda Albaania karikavõistlused. Nad kaotasid Meistrite liiga esimeses eelringis penaltiseeria järel Bosnia ja Hertsegoviina meeskonnale FK Banja Luka Borac.

Kolmandasse eelringi pääsemiseks peab valitsev Eesti meister alistama kahe mängu kokkuvõttes San Marino meisterklubi AC Virtuse.

Praegune Premium liiga liider Tallinna FCI Levadia läheb teise eelringi edu korral kolmandas eelringis vastamisi kas Aserbaidžaani meeskonnaga PFC Zira või Slovakkia mulluse hõbedameeskonnaga Dunajská Streda DAC 1904.

Zira on mulluse Asrbaidžaani kõrgliiga teine meeskond ning karikavõistluste finalist, kes kaotas Euroopa liiga esimeses eelringis penaltiseeria järel Moldova klubile Tiraspoli Sheriff.

DAC 1904 on saavutanud neljal korral Slovakkia kõrgliigas teise koha. Nad alustavad tänavust eurohooaega teisest eelringist, eelmisel eurosuvel piirduti Konverentsiliiga esimese eelringiga.

Järgmisesse eelringi pääsemiseks peab Levadia alistama kahe mängu kokkuvõttes Horvaatia klubi NK Osijeki, kes oli möödunud hooajal kohaliku kõrgliiga neljas meeskond. 

Konverentsiliiga esimeses eelringis sai Levadia 2:0 koondtulemusega jagu leedulaste FA Šiauliaist.

Paide Linnameeskond mängib teise eelringi edu korral kolmandas eelringis kas Luksemburgi klubiga F91 Diddeleng või Rootsi klubiga BK Häcken.

F91 on 16–kordne Luksemburgi meister ja kaheksakordne karikavõitja, kes sai möödunud hooajal kõrgliigas kolmanda koha. Nad on kahel korral (2018/19, 2019/20) mänginud Euroopa liiga alagrupiturniiril, kuid eelmine aasta piirdusid Konverentsiliiga teise eelringiga.

Häcken on korra (2022) tulnud Rootsi meistriks ning kolmel korral Rootsi karikavõitjaks. Käimasoleval hooajal on Häcken Rootsi kõrgliiga kuues meeskond, eelmise hooaja järel said nad kaela pronksmedalid. Häcken tegi eelmine hooaeg klubi parima euroteekonna, kui mängiti Euroopa liiga alagrupiturniiri.

Kolmadasse eelringi jõudmiseks peab Paide alistama Islandi klubi Stjarnani, kes on praegusel hooajal Islandi kõrgliiga kuues meeskond. 

Flora ja Paide mängivad teise eelringi edasipääsu korral kolmanda eelringi avakohtumise võõrsil ning korduskohtumise kodus, Levadia mängib teise eelringi edasipääsu korral kolmanda eelringi avakohtumise kodus ning korduskohtumise võõrsil.

Tagasi üles