Anna oma panus Eesti olümpiavõitjate kasvatamisele!

Copy
Epeevehklemise olümpiavõitja ja -pronks Katrina Lehis on üks neist, kellele on Noored Olümpiale õla alla pannud.
Epeevehklemise olümpiavõitja ja -pronks Katrina Lehis on üks neist, kellele on Noored Olümpiale õla alla pannud. Foto: Tairo Lutter

Sihtasutus Noored Olümpiale alustab algavate olümpiamängude ajal uue stipendiumifondi kogumist, et toetada tulevasi olümpiavõitjaid.

Ettevõtjate poolt loodud sihtasutus Noored Olümpiale alustab Pariisi olümpia ajal kuuenda stipendiumifondi kogumisega, et aidata järgmised Eesti noored sporditalendid olümpiale. Sügisel toimuva stipendiumikonkursi võitjaid toetatakse Eesti suurima stipendumiga terveks järgmiseks olümpiatsükliks. Lisaks treeningute toetamisele suunatakse osa stipendiumist vaimse treeningu, meediaga suhtlemise, meeskonnajuhtimise ja toetajate leidmise koolitustesse.

«Noored Olümpiale täidab Eesti spordimaastikul väga olulise tühimiku, toetades sellises vanuses sportlasi (18-23 aastat), kellel pole alati veel ette näidata säravaid tulemusi, kuid kellel on väga suur potentsiaal jõuda spordimaailma tippu. Proovime märgata talenti, kes jõuab kõige kaugemale ja anda neile võrdsed võimalused konkureerimaks teiste riikide tippudega. Toetusvõimaluste vähesus on üks peamisi põhjuseid, miks kaob selles vanusevahemikus Eesti spordisüsteemist ära hinnanguliselt 70-80 protsenti noort talenti. Tahame, et Eesti noorsportlastel oleks võimalik unistada suurelt ja omada võimalust see täide viia. Nii tekivad inspireerivad kangelased, kes annavad noortele innustust, et kõik on võimalik kui uskuda ja pingutada,» selgitas sihtasutuse kaasasutaja Paavo Pauklin.

Sihtasutus Noored Olümpiale on stipendiumeid välja andnud alates 2016. aastast viis korda. Eelnevalt on pälvinud toetuse Katrina Lehis (epeevehklemine), Marten Liiv (kiiruisutamine), Reena Pärnat (vibulaskmine), Kristjan Ilves (kahevõistlus), Joosep Karlson (aerutamine), Mattias Kuusik (judo), Helary Mägisalu (maadlus), Anna Maria Orel (vasaraheide), Li Lirisman (karate), Susannah Kaul (paraujumine), Gedly Tugi (odavise), Mehis Udam (laskesuusatamine), Viktoria Vesso (maadlus) ja Johanna Maria Jõgisu (moodne viievõistlus).

Olümpiavõitja ja Noored Olümpiale stipendiaat 2018-2021 Katrina Lehis: «Kui ma 2018. aastal Noored Olümpiale stipendiumi sain, siis olin ma just pärast emaks saamist tippsporti naasmas ning nii mõnigi kahtles, kas suudan veel tippu jõuda. Ma ei kuulunud epeenaiskonda ega polnud võitnud veel Euroopa meistritiitlit. Noored Olümpiale stipendiumi saamine kogu olümpiatsükliks andis nii palju positiivsest energiat, sest keegi uskus minusse. See pani rohkem pingutama ja süvendas ka endas usku, et ma suudan jõuda tippu.»

Sihtasutus Noored Olümpiale stipendiumifond koosneb eraisikute ja ettevõtjate toetusest. Senisesse toetajate ringi kuulub üle 60 Eesti eduka ettevõtja ja eraisiku, kellest tuntumad on Taavet+Sten, LHV, Graanul Invest, Kaamos, Eften ja East Capital. Nüüd kutsub sihtasutus täiendavalt kõiki spordisõpru oma panust andma.

Sügisel on sihtasutusel plaanis välja valida viis kuni seitse noort sportlast, kes kõik pälvivad järgmiseks olümpiatsükliks 40 000-eurose stipendiumi. Selleks, et antud plaan ellu viia, vajab Noored Olümpiale stipendiumifondi kõikide spordisõprade tuge. «Ole osaline Eesti spordiajaloo järgmises peatükis ja anna oma panus Noored Olümpiale stipendiumifondi,» kutsus sihtasutuse kaasasutaja Valdur Jaht kõiki sihtasutuse tegevusele õlga alla panema.

Stipendiumifondi saab panustada annetades sihtasutusele Noored Olümpiale kas LHV Panga EE317700771001742696 või Swedbanki EE452200221063726883 kaudu.

Märksõnad

Tagasi üles