Ralliajakirjanik: Tänak näitab märke oma MM-i tiitli aegsest vormist

Copy
Ott Tänak 2019. aastal Soome rallil.
Ott Tänak 2019. aastal Soome rallil. Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Ott Tänak suutis Läti MM-rallil vähendada vahet MM-sarja liidri Thierry Neuville’iga kaheksale punktile. DirtFishi ajakirjanik Luke Barry tõmbas juba paralleele 2019. aastal Toyotaga MM-tiitli võitnud Tänaku ja tema nüüdse vormikõvera vahel.

Barry meenutab, et Tänaku hoog 2019. aastal Toyota Yaris WRC-autoga oli selline, mis pani konkurendid, eesotsas Sébastien Ogier’iga värisema. «Tänak oli sel aastal Toyotaga kohati võitmatu. Ta hirmutas vastaseid oma kiirusega. Tema etapivõit muutus iga võistlusega aina vältimatumaks,» meenutas Barry.

Pärast Toyotast lahkumist ja sõitmist Hyundai, Fordi ja sellest hooajast jälle Hyundaiga pole Tänak oma endist vormi alati leidnud. Nüüd tundub Barryle, et märgid Hyundai meeskonnas ja rallipargis näitavad, et eestlane on sellele vormile lähemale jõudmas.

«Esimesena andis vihje meeskonnakaaslane Esapekka Lappi. Kui eelmisel nädalal toimunud Läti ralli eel küsiti, kas ta suudab korrata oma Rootsi ralli võitu, eriti arvestades tema head stardipositsiooni, valis Lappi peaaegu kohe oma peamiseks rivaaliks Tänaku,» meenutas Barry.

Ta tõi välja, et ka Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul oli pigem nõus, et Tänak on oma parimat taset saavutamas. Küll aga pole Tänak Barry sõnul kõige parema eneseväljendusega sõitja, kes ei tahtnud oma praeguse vormi kohta suuri avaldusi teha.

«Ausalt öeldes tundsin end pärast Poolat natuke paremini. Aga siis kõik, mis Eestis ja vahepeal juhtus, oli suur tagasilöök. Ja me ei leidnud enam head autotunnetust ralli alguseks ja nii edasi,» ütles Tänak

Kui tema tähelepanu juhiti sellele, et ta on nüüd tiitlivõistluses sees, vastas Tänak: «Ma ei usu, et meil on väga suur hoog, sest me võitleme alati millegagi ja vastu hakata. Aga jah, siiani on see mõnes mõttes meie kasuks mänginud, et oleme alati suutnud mängu tagasi tulla,» arvas Tänak.

Tagasi üles