F1 Red Bulli tiim võib teha raske otsuse

Copy
Sergio Perez.
Sergio Perez. Foto: Hasan Bratic/picture alliance / Scanpix

Vormel 1 sarja domineerinud Red Bulli meeskond arutab Sergio Pereze tulevikku meeskonna sõitjana juba esmaspäeval. Asja kinnitas meeskonna nõunik Helmut Marko väljaandele Autosport.

Autospordi teatel kaalub Red Bull, kas pärast F1 suvepausi asendada mehhiklane Perez mõne teise piloodiga. Olukord on Red Bulli jaoks keeruline, sest suve alguses sõlmiti Pereziga lepingupikendus.

Autospordi teatel on aga Red Bullil Perezi sõitjalepingus punkt, mille järgi võib lepingu lõpetada, kui sõitja jääb suvevaheajaks Verstappenist maha enam kui saja punktiga. Perez jääb enne pühapäevast Spa võistlust maha 141 punktiga, seega alla 100 punkti ta vahet vähendada ei suuda.

Perezi esitused on viimasel ajal olnud tagasihoidlikud. Perez on viimase seitsme sõiduga saavutanud  kõige paremal võistlusel seitsmenda koha. Samal ajal on meeskonnakaaslane Max Verstappen võitnud kolm sõitu.

Kes asendaks Perezi? Alternatiivideks on Red Bulli sõsartiimi RB piloodid Daniel Ricciardo ja Yuki Tsunoda ning meeskonna varusõitja Liam Lawson, kes asendas eelmisel hooajal vigastatud Ricciardot viiel võistlusel.

Autospordi teatel on Ricciardo olukord hea, kuna teda võidakse pidada Perezi asendajaks, kuid teisalt on ka Ricciardo asendamine RB meeskonnas Lawsoniga üks võimalus.

Tagasi üles