F1-ässalt võeti etapivõit 1,5 kg pärast ära (2)

Copy
George Russell
George Russell Foto: Hoch Zwei / ZUMA / Scanpix

Mercedese F1-sõitja George Russell võitis pühapäeva pärastlõunal Belgias oma karjääri kolmanda grand prix, kuid õhtul teatasid kohtunikud, et inglane on diskvalifitseeritud, sest tema vormel oli lubatust 1,5 kg kergem.

Esialgu võitis Russell võistluse tänu julgele rehvitaktikale. Erinevatelt teistest otsustas ta võistluse läbida vaid ühe boksipeatusega, konkurendid tegid kaks peatust. Nii edestas ta finišis vähem kui sekundiga tiimikaaslast Lewis Hamiltoni ja kolmandaks tulnud Lando Norrist (McLaren).

F1 reeglite järgi on autode ja sõitja ühine minimaalne võistlusjärgne kaal 798 kg. Russell ja vormel kaalusidki esialgses kontrollis täpselt nii palju, kuid põhjalikuma kontrolli käigus eemaldati auto kütusepaagist veel 2,8 liitrit kütust ning siis tuli kogukaaluks 796,5 kg.

Nii teenis Hamilton oma karjääri 105. esikoha F1-sarjas, teiseks tõusis Norris ja kolmanda koha sai parimalt kohalt alustanud Charles Leclerc (Ferrari). MM-sarja liider Max Verstappen võitis küll kvalifikatsiooni, kuid mootorivahetuse tõttu tuli tal sõitu alustada 11. kohalt. Lõpuks sai ta neljanda koha ning juhib sõitjate punktitabelit 277 punktiga.

Tagasi üles